Teknoloji

Twitter yanlış COVID-19 bilgileriyle mücadelesini sonlandırdı

twitter API Pro

Twitter COVID-19 hakkındaki yanlış bilgilerle mücadelesini en azından şimdilik sonlandırmış gibi görünüyor. Mikro blog servisinin kullanıcıları ve CNN, şirketin şeffaflık sitesindeki COVID’le ilgili yanlış bilgi politikasını 23 Kasım itibarıyla sessiz sedasız güncellediğinin farkına vardı. Musk’ın “genel affı” çerçevesinde yanlış COVID bilgileri paylaştığı gerekçesiyle yasaklanan hesapların Twitter’a geri dönüp dönmeyeceği ise belirsizliğini koruyor.

Mikro blog servisi COVID-19 ile ilgili yanlış bilgilerle mücadeleye 2020’nin ocak ayında başlamıştı. O günden bu yana 11 bin 200 hesabı cezalandıran Twitter, 97 bin 600’den fazla içeriği yanlış bilgiler barındırdığı gerekçesiyle kaldırmıştı. 11.7 milyon hesap ise bu bilgileri yaydıkları gerekçesiyle “uyarılmıştı”. Twitter’ın bu tavrı ABD Sağlık Dairesi Başkanı Dr. Vivek Murthy’nin de aralarında bulunduğu isimlerin takdirini kazanmıştı.

Twitter’ın hâlihazırda bir iletişim ekibi olmadığı için bu konu hakkında resmi bir açıklama gelmedi. Ancak mikro blog servisinin yeni sahibi Elon Musk’ın yasaklara ve bazı COVID-19 önlemlerine karşı olduğu biliniyor.

Twitter COVID-19 mücadelesini işten çıkarmalar nedeniyle sonlandırmış olabilir

2020’nin nisan ayında kapanma kararlarını eleştiren Musk, insanların zorla hapsedildiğini belirtmiş ve Tesla’nın genel merkezini Kaliforniya’dan Teksas’a taşıyabileceğini açıklamıştı. Aşıları destekleyen Musk, aşı zorunluluğuna ise karşı çıkmış ve bu konuyu protesto edenlere olan desteğini ifade etmişti.

Twitter COVID-19 hakkındaki yanlış bilgilerle mücadeleyi bırakarak aslında pek de şaşırtıcı olmayan bir hamle gerçekleştirdi. Şirketteki geniş kapsamlı işten çıkarmalardan “zararlı” davranışlarla mücadele ekiplerinin de etkilendiği biliniyor. Dolayısıyla bu son hamleyi de işten çıkarmaların uzantısı olarak değerlendirmek mümkün.

İLGİLİ HABERLER