Teknoloji

Twitter’da işten çıkarmalar sona erdi

twitter API Pro

Twitter en azından bir süre için daha fazla kişinin işine son vermeyecek. Konuyla ilgili açıklamayı mikro blog servisinin geri kalan çalışanlarıyla bir araya gelen şirketin sahibi Elon Musk yaptı. The Verge sitesinin haberine göre, işten çıkarmaları tamamlayan mikro blog servisi yeni çalışanları işe almayı planlıyor.

Şirketin özellikle mühendislik ve satış birimlerindeki pozisyonları doldurmayı planladığı söyleniyor. Bu açıklamanın satış ve iş birlikleri ekiplerinde yaşanan ayrılıkların ardından gelmesi de dikkat çekiyor.

Kısa süre önce çıkan haberlere göre, Twitter’ın reklam satışlarından sorumlu yöneticisi Robin Wheeler ve iş birliklerinden sorumlu başkan yardımcısı Maggie Suniewick, daha fazla kişiyi işten çıkarmayı reddettikleri için Elon Musk tarafından kovulmuştu. Bütün bunlardan önce Musk’ın ilk kararının iş gücünde yüzde 50’lik kesinti yapmak olduğunu hatırlatmakta da fayda var.

Musk hangi pozisyonlarda işe alım yapılacağı konusunda detay vermedi. Ancak mevcut dönemde önceliğin yazılımcılarda olduğunu belirtti. Yönetimi devraldıktan sonra ilk kez çalışanlarla bir araya gelen Musk, bazı soruları da cevapladı.

Twitter’ın genel merkezinin Teksas’a taşınması söz konusu değil

Elon Musk, Tesla’nın genel merkezini ABD’nin Kaliforniya eyaletinden Teksas eyaletine taşımıştı. Twitter çalışanları benzer bir hamlenin kendi şirketleri için de planlanıp planlanmadığını sordu. Henüz böyle bir düşüncesinin olmadığını söyleyen Musk, bir şirketin iki genel merkezinin olmasının mantıklı bir fikir olduğunu belirtti.

Musk, Twitter’ın merkezini Teksas’a taşımanın mikro blog servisi hakkındaki “sağa kayıyor” iddialarını destekleyen bir hamle olacağını dile getirdi. Böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyleyen Musk, şirketin daha “ılımlı” bir yönetime kavuştuğunu belirtti.

İLGİLİ HABERLER