Teknoloji

tvOS 14 ile Apple TV’de 4K YouTube videoları oynatılabilecek

apple tv 4k inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tvOS 14 ile birlikte gelecek en büyük güncellemelerden bir tanesi hakkında Apple, WWDC 2020 açılış toplantısında pek konuşmadı. Sonbaharda geleceği belirtilen güncelleme ile ilgili bilgilerin yer aldığı sayfada, YouTube içeriğinin tvOS 14 ile birlikte nihayet 4K olarak görüntülebileceği belirtiliyor.

Şu anda Apple TV 4K’da bulunan YouTube uygulaması, UHD videoları bile en fazla 1080p çözünürlükte oynatıyor. Çünkü Apple uzun zaman boyunca YouTube’un 4K arşivinin temelini oluşturan VP9 kodlayıcısını desteklemekten uzak duruyordu.

Apple’ın tvOS 14 ile ilgili web sitesinde bu değişikliğin en son YouTube videolarını kapsadığı belirtiliyor. Anlaşılan o ki, YouTube’un tarafında yapılan bir değişiklik buna imkan tanımış olabilir. Belki de Google, Android TV’de kullanmaya başladığı AV1 kodlayıcısını YouTube için de kullanmaya başlamış olabilir. Ancak bu konu hakkında henüz bir doğrulama bulunmuyor.

tvOS 14 ile Apple TV'de 4K YouTube videoları oynatılabilecek

Apple, macOS Big Sur güncellemesiyle Safari’ye gelecek yenilikler ile ilgili olarak 4K YouTube desteği hakkında herhangi bir bilgilendirme yapmadı.

Diğer tvOS 14 yenilikleri arasında genişletilmiş görüntü içinde görüntü desteği ve akıllı ev aksesuarları için daha geniş HomeKit entegrasyonu da bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER