Teknoloji

macOS Big Sur 11.3 güncellemesiyle gelecek yenilikler beta sürümü ile görüldü

macos 11.3

Apple hafta içinde, geliştirilmiş Bluetooth güvenilirliği ve bir dizi hata düzeltmesi ile macOS Big Sur için en son güncellemesini yayınladı. Daha sonra ise Safari, Anımsatıcılar, Apple Music, Apple News ve diğer uygulamalara daha fazla iyileştirme getirecek olan macOS Big Sur 11.3’ün ilk beta sürümünü kullanıma sunuldu. Bu güncelleme aynı zamanda iPhone ve iPad uygulamalarını M1 Mac’lerde çalıştırma deneyimini iyileştirecek. Dokunmatik ekran olmadan iOS uygulamalarını Mac bilgisayarda kullanmak biraz garip görünse de, Apple bu imkanı geliştirmeyi sürdürüyor.

iPadOS uygulamaları bundan böyle ekran boyutu izin veriyorsa, eskisinden daha büyük görünecek. Beta test kullanıcıları iPhone ve iPad uygulamaları için “dokunmatik alternatifler” klavye komutlarını daha iyi kişiselleştirmelerine olanak tanıyan yeni bir tercih bölmesi bulacaklar. Dokunma alternatifleri, “dokunma, kaydırma ve sürükleme hareketleri için klavye alternatiflerine izin veriyor. Seçenek tuşu ve izleme dörtgenini kullanarak çok parmaklı hareketleri etkinleştiriyor.

Big Sur 11.3, Safari’nin başlangıç sayfasını daha özelleştirilebilir hâle getirerek farklı bölümleri (Sık Kullanılanlar, Okuma Listesi, Siri Önerileri vb.) kendi zevkinize göre yeniden düzenlemenize olanak tanıyor. Geliştiriciler, yeni sekme sayfasında çalışan uzantılar oluşturma becerisi kazanacaklar ve ayrıca web sayfalarında konuşma tanımayı entegre etmek için yeni bir web konuşma API’sinden yararlanabilecekler.
w
Anımsatıcılar uygulamasına gelince; hatırlatıcılarınızı başlık, son tarih, öncelik veya oluşturma tarihine göre sıralayabilirsiniz. Ve bu güncellemeyle Apple, mağazaya giderken veya diğer görevleri tamamlarken basılı bir kopyanın yararlı olacağını düşünenler için, anımsatıcıları kolayca yazdırmaya izin verecek.

Apple Music, kişiselleştirilmiş “Sizin İçin” çalma listelerinize ve mikslerinize kısayollar gibi küçük ayarlamalar içeriyor. Canlı ve yaklaşan özel etkinlikler de Sizin İçin sekmesinde vurgulanacak. Apple News uygulaması, dergilere ve gazetelere erişimi (ve indirmeyi) kolaylaştırmak için Apple News Plus sekmesinde bazı tasarım geliştirmeleri kazanıyor.

Ve yakında beklenen iOS 14.5 güncellemesi gibi, macOS Big Sur 11.3 de en yeni Xbox ve PlayStation DualSense denetleyicileri için destek ekleyecek. Aynı uyumluluk, iOS 14.5’in bir parçası olarak Apple’ın mobil cihazlarına da geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER