Teknoloji

macOS Big Sur güncellemesi bazı eski MacBook Pro modellerinde siyah ekrana yol açıyor

macos big sur
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

macOS Big Sur güncellemesi bazı eski MacBook Pro modellerinde kurulum sırasında siyah ekrana neden oluyor. Üstelik kullanıcılar bunun üstesinden gelebilecek bir çözüm de bulamıyor. Bu sorunun en çok 13 inç MacBook Pro’nun Late-2013 veya Mid-2014 modellerinde görüldüğü belirtiliyor.

Sadece yukarıda saydığımız modellere sahip olanlardan değil diğer Mac bilgisayar sahiplerinden de Big Sur kurulumu sırasında sorunların yaşandığına dair haberler geliyor. Bazıları bu sorunları çözebildiklerini söylüyor, ancak en şiddetli problemleri yaşayanların belirtilen iki MacBook Pro modellerini kullananların olduğu dile getiriliyor.

Sorunlara MacRumors tarafından dikkat çekilirken sitenin forumlarında donma problemi yaşayan dizüstü bilgisayarlarla ilgili şikayetlere rastlanıyor. Ayrıca Reddit ve Apple’ın destek sitesinde de şikayetlerini dile getirenler görülüyor. Probleme neyin yol açtığına dair net bir bulgu yok, ayrıca çözüm kullanılabilecek NVRAM’i sıfırlama veya güvenli modda başlatma gibi basit yöntemlerde işe yaramıyor gibi görünüyor. Kullanıcıla bunlara erişilemediğini ya da sorunu çözmediğini belirtiyor.

Big Sur’un dağıtımı, daha önceki sürümlere göre biraz daha sancılı bir seyir izliyor. Güncellemeye gelen yüksek talep, Apple’ın sunucularını yavaşlatmış gibi görünüyor. Bu durum da uygulamaların her çalıştırılmadan önce kötü amaçlı yazılımlara sahip olup olmadığını Apple ile doğrulayan ve pek bilinmeyen bir özellik nedeniyle daha yeni Mac’lerin yaygın bir şekilde yavaşlamasına neden oldu. Sunucu sorunları, bazı kullanıcıların güncellemeyi yüklemesini de imkansız hale getirdi ve işletim sistemi, insanlar yükleyiciyi başlatmaya çalışırken bir yükleme hatası da gösteriyordu.

Bazı kullanıcıların yaşadığı siyah ekran sorunları göz önüne alındığında, belki de indirme sorunları yaşanabilecek sorunların en iyisiydi. Eğer macOS Big Sur’a güncellemeyi düşünüyorsanız, hatalar giderilinceye kadar birkaç hafta daha beklemek akıllıca olabilir.

İLGİLİ HABERLER