Teknoloji

MacBook Pro Touch Bar olmadan yenilenebilir

apple macbook pro touch bar

Apple’ın bu yıl çıkaracağı yeni MacBook Pro modellerinde Touch Bar bulunmayabileceği konuşuluyor. 2016’dan bu yana kullanımda olan ve fonksiyon tuşlarının yerini alan interaktif çubuğun 2021 model MacBook Pro’lardan çıkarılacağı iddiasını şimdi de Ekran Tedarik Zinciri Danışmanları (DSCC) bünyesinde görev yapan analistler dile getirdi.

DSCC’nin raporuna göre, Touch Bar hâlihazırda OLED panellerin en büyük üçüncü kullanıcısı konumunda. Raporda şirketin TouchBar’lardan boşalan OLED kullanımını 10.9 inç büyüklüğündeki AMOLED ekrana kaydırılacağı belirtiliyor.

Bu iddianın durduk yerde gündeme gelmediğini belirtmek gerekiyor. Ünlü analist Ming-Chi Kuo, Touch Bar’dan vazgeçilebileceğini geçtiğimiz ocak ayında dile getirmişti. Ancak henüz bu iddiayı doğrulayacak somut bir işaret de ortaya çıkmış değil.

TouchBar olmadan geleceği söylenen yeni MacBook Pro modellerinin çıkışı için oklar sonbaharı işaret ediyor. Apple’ın MacBook etkinliğini ekim ayının sonlarında veya kasım ayında gerçekleştirmesi muhtemel görünüyor. Bu süreçte Touch Bar’ın akıbetine dair yeni bilgiler duymak sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER