Teknoloji

MacBook Pro daha yüksek çözünürlüklü ekranla yenilenebilir

MacBook Pro Touch Bar inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın macOS Monterrey için yayınladığı en son beta sürümü, bir süredir konuşulan 14 ve 16 inç ekranlı MacBook Pro modelleri için önemli ipuçları barındırıyor. Yedinci beta sürümünde “3456 x 2234 Retina” ve “3024 x 1964 Retina” referansları dikkat çekiyor. Bu iki çözünürlük de Apple’ın mevcut Mac’leri tarafından desteklenmiyor.

MacRumors sitesine göre, bu iki çözünürlük de Apple’ın yeni MacBook Pro’larına referans veriyor. Şirketin yeni MacBook Pro’larını bu yıl bitmeden tanıtması bekleniyor. Her iki bilgisayarın da Apple’ın yeni M1X işlemcisini taşımasına kesin gözüyle bakılıyor.

Mevcut 16 inç ekranlı MacBook Pro’da 3072 x 1920 piksel çözünürlüklü ekran bulunuyor. 13 inç versiyonda ise ekran çözünürlüğü 2560 x 1600 piksel. Eğer dedikodular doğruysa her iki modelde de hem çözünürlük hem de piksel yoğunluğu artmış olacak.

Dedikodulara göre, Apple yeni MacBook Pro ile manyetik MagSafe dizüstü bilgisayar şarj adaptörünü de geri getirecek. SD kart yuvası ve HDMI girişi gibi yararlı unsurların bazılarının da geri dönmesi bekleniyor. Pek benimsenemeyen OLED Touch Bar’dan ise vazgeçileceği söyleniyor. Yeni MacBook Pro’nun ne zaman tanıtılacağı şu an için belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER