Teknoloji

Macaristan’da on binler internet vergisini protesto etmek için sokağa döküldü

macaristan-internet-vergi-protesto-271014

Nakit paraya ihtiyaç duyan Macaristan hükümeti, gerekli kaynağı sağlamak için interneti vergilendirme yolunu tercih etmişti. Ülkenin hazinesi için interneti vergilendirmek iyi bir çözüm olarak değerlendirilse de, halkın büyük çoğunluğu yöneticileriyle aynı hissi paylaşmıyor.

Başkent Budapeşte’de on binlerce kişi geçtiğimiz cumartesi akşamı internet vergisini protesto etmek için sokağa döküldü. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, protestoya katılan pek çok kişi interneti vergilendirme girişimini bilgiye erişimi kısıtlama ve herkesi devlet kontrolündeki medya organlarına muhtaç bırakma yolunda atılmış bir adım olarak tanımlıyor. Macar hükümetinin bu girişimi Avrupa Birliği’nin de dikkatini çekti. Avrupa Komisyonu’nun başkan yardımcılığını yürüten ve AB’nin dijital şefi olarak anılan Neelie Kroes, kişisel Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada Macar hükümetinin interneti vergilendirme girişimini ”utanç verici” olarak tanımladı.

Macaristan’da tartışılan vergi internet servis sağlayıcılarına uygulanacak olsa da, halk şirketlerin vergi ücretini tüketicilere yansıtacağına inanıyor. Sunulan tasarıda internet servis sağlayıcılarına aylık 700 forint (6,5 TL) tutarında bir vergi uygulanması öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER