Teknoloji

Apple Mac Studio’ya yeni SSD ekleme imkanını yazılım seviyesinde engelliyor

mac studio
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın yeni bilgisayarı Mac Studio ile ilgili olarak geride kalan hafta sonu ilginç bir detay ortaya çıktı. Bu bilgisayar çıkarılabilir SSD depolama alanına sahip. Ancak YouTube yapımcısı Luke Miani’den gelen bir video, Mac Studio’nun depolama alanının hâlâ yükseltilemediğini ortaya koyuyor. Bu, donanım sınırlamalarından kaynaklanmıyor. AppleTrack‘in belirttiğine göre Apple, yazılım düzeyinde yeni SSD’leri engelliyor gibi görünüyor.

Apple’ın diğer tüm M1 işlemcili bilgisayarlarının aksine, Mac Studio’nun depolama birimi, Max Tech’in hafta sonu yayımlanan söküm işlemi videosunun gösterdiği gibi, ana karta lehimlenmemiş. SSD’ye ulaşmak, cihazın altındaki lastik halkayı çıkarmayı, paneli sökmeyi ve korumasız güç kaynağını çıkarmayı içeren zor bir işi gerektiriyor. Ancak ortaya çıktığı gibi, bu genişletilebilir SSD donanım yuvaları şu an için pek bir anlam taşımıyor. SSD yuvalarına ulaşmak için Mac Studio’nuzu parçalara ayırabilseniz bile Apple, yazılım düzeyinde ek veya değiştirilen depolama birimlerini engelliyor gibi görünüyor.

Bu durum, Mac Studio’larına yeni bir depolama birimi eklemek için tüm bilgisayarı parçalarına ayırmaya istekli olanların, bunu yapsalar bile ekstra depolama için Apple’ın son derece yüksek olan daha fazla kapasiteli SSD seçeneklerinden kaçamayacakları anlamına geliyor. Yani, Apple’ın Mac Studio ürün yapılandırma sayfasında belirttiği gibi, “Mac Studio’daki bellek, kullanıcı erişimli değildir. Daha fazla belleğe ihtiyacınız olabileceğini düşünüyorsanız, bellek kapasitesini ürünü satın alırken yükseltebilirsiniz.”

İLGİLİ HABERLER