Manşetler

Mac Studio söküm işlemi iki SSD bağlantı noktasının varlığını gösteriyor

mac studio
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın Mac Studio masaüstü bilgisayarının satışa sunulmasının hemen ardından Max Tech YouTube kanalının sahibi Max Yurvey, bunun söküm işlemini içeren bir video yayınladı. Bu video sayesinde ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Bunlardan bir tanesi de iki SSD bağlantı noktası oldu. Böylelikle kullanıcılar, ihtiyaç duydukları durumlarda Mac Studio’nun depolama alanını yükseltebilirler.

Max Tech’in Mac Studio’yu yıkması sırasında, kanalın sunucusu Max Yuryev, Apple’ın yeni donanımı hakkında çok ilginç bir şey keşfeder: iki SSD bağlantı noktası. Bu, sonuçta Mac Studio’nun depolama alanının yükseltilebilir olduğu anlamına gelebilir.

Üstelik SSD yuvalarına erişim nispeten kolay görünüyor. Videoda Yuryev, Studio’nun kauçuk desteğini kaldırarak cihazın kasasının alt kısmını bağlayan dört vidayı ortaya çıkarıyor. Bu paneli çıkardıktan sonra Yuryev, Mac Studio’nun güç kaynağının altına yerleştirilmiş, cihazı daha fazla ayırmadan erişilebilir olabileceğini belirttiği iki SSD bağlantı noktası görüyor.

Yuryev, güç kaynağını ve alüminyum desteğini çıkararak Studio’yu parçalarına ayırmaya devam ederken, SSD bağlantı noktalarına daha yakından bakıyor. İlk bakışta bağlantı noktalarının 2019 Mac Pro’nunkilere benzediğini söylüyor, ancak Mac Pro’nun SSD’sini denediğinde, bu tam olarak uymuyor. Apple’ın Mac Pro için SSD kiti, kullanıcıların mevcut SSD’lerini 8 TB’a kadar depolamayı destekleyen bir SSD ile değiştirmelerine olanak tanıyor.

mac studio depolama

Ancak Yuryev’in belirttiği gibi, Apple’ın Mac Studio’nun ürün sayfasındaki bilgi notu, kullanıcıların cihazın depolama alanına erişemeyeceğini açıkça söylüyor. Apple’ın notunda “Mac Studio’daki depolama alanı, kullanıcı erişimli değildir.” ifadesi yer alıyor. “Gelecekte daha fazla depolama alanına ihtiyacınız olabileceğini düşünüyorsanız aygıtınızı daha yüksek bir kapasiteyle yapılandırabilirsiniz.”

Mac Studio, 8 TB’a kadar dahili depolama ile yapılandırılabiliyor. 512 GB SSD depolamaya sahip standart modelin maliyeti 35 bin 999 TL olurken 40 bin 800 TL karşılığında 8 TB’lık alana sahip olunabiliyor. Studio’nun dahili depolaması bir noktada yükseltilebilir olsa da, RAM Apple’ın M1 Max veya Ultra yongasına entegre edildiği için makineyi satın aldıktan sonra yükseltmenin bir yolu olmadığını belirtmekte fayda var.

Apple’ın ifadeleri, bu işin bir profesyonel tarafından yapılmasını isteyebileceğini işaret ettiği için, gelecekte Mac Studio için Mac Pro’dakine benzer bir DIY SSD kurulum kiti alıp alamayacağımız belli değil. Apple şu anda kullanıcıların daha fazla RAM eklemek için iMac Pro’larını Apple Store’lara veya yetkili servis sağlayıcılara getirmesine izin veriyor. Ancak bu, teknolojik ürünleri tamir etmeyi seven bireylerin, bunu Mac parça sağlayıcısı OWC tarafından sunulanlar gibi üçüncü taraf bileşenlerle kendilerinin yapmasını durduramıyor.

İLGİLİ HABERLER