Teknoloji

Lytro kapanıyor, çalışanlarının bir kısmı Google’a transfer oluyor

lytroGoogle’ın kamera üreticisi Lytro’yu 25 ila 40 milyon dolar arasında bir bedel karşılığında satın alacağına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Çıkan haberlerde kamera üreticisinin çalışanlarının önemli bir kısmının Google’a geçeceği ve Google’a ışık alanı kamera çalışmalarında yardımcı olacağı belirtilmişti. Google’ın kamera üreticisinin patent portföyünden de yararlanacağı iddia edilmişti. Ancak son haberler, sürecin iddia edilenden farklı biçimde geliştiğini gösteriyor.

Lytro bir açıklama yaparak faaliyetlerine son vereceğini duyurdu. Bu süreçte şirketin yeni bir ürün ve servis çıkarmayacağı belirtildi. Çalışanlarına başarılar dileyen şirket, bugüne kadarki yolculuğunda kendisini destekleyen farklı topluluklara da teşekkür etti.

The Verge sitesine konuşan kaynaklar, şirketin çalışanlarından bazılarının Google’a transfer olduğunu belirtti. Google’a transfer olan kişilerin farklı birimlerde görevlendirildiğini dile getiren kaynaklar, internet devinin mevcut ışık alanı kamerası girişiminde Lytro’nun patentlerini kullanmayacağını belirtti. Google’ın söz konusu patentlerden bazılarını satın alacağı, ancak bunların doğrudan projelere entegre edilmeyeceği belirtildi.

İki taraf arasında yapılan anlaşma, doğrudan bir satın alma yerine bir tür kiralama formunda gerçekleşmiş gibi görünüyor. Her şeye rağmen, Lytro gibi farklı çalışmalar yapan bir şirketin kepenk indirmesinin üzücü olduğunu söylemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER