Teknoloji

Google’dan Ludwig van Beethoven için eğlenceli doodle

Ludwig van Beethoven

Ludwig van Beethoven’ın 245. yıl kutlaması Google’ın hazırladığı eğlenceli bir doodle ile daha da renkleniyor. Ludwig van Beethoven şimdiye kadar yaşamış en iyi beste yazarlarından biri olarak kabul ediliyor. 245’inci doğum günü şerefine, Google onun hayatı sırasında ortaya koyduğu en bilinen besteleri öne çıkaran yeni bir doodle hazırladı.

Beethoven’a özel doodle gece saatlerinden itibaren Google’ın ana sayfasında gösterilmeye başladı. Ludwig van Beethoven, 1770 yılının 16 Aralığını 17 Aralığa tarihine bağlayan gecede vaftiz edilmişti. Kesin doğum tarihi bilinmese de, o tarihlere yakın olduğu düşünülüyor.

Google’ın Beethoven Doddle’ı bir resimden daha çok yapboz bulmacadan oluşuyor. Bu doodle ile oynayanlara Beethoven’ın konsere vermek için yolda giderken düşürdüğü ve parçaladığı kağıtları doğru sırada birleştirme görevi veriliyor. Oyun sanatçının en fazla bilinen Ay Işığı Sonatı ve Mutluluk Senfonisi gibi eserlerine odaklanıyor. Oyun ilerledikçe her bir parçayı birleştirmek daha zor hâle geliyor.

Oyun basit gibi görünse de, bu tarz bir fikirle ortaya çıkmak oldukça yaratıcı görünüyor. Google’ın doodle’lardan sorumlu ekibi Beethoven’ın çalışmalarını bir Google Doodle’ında göstermek için iki yıl boyunca uğraşmış. Bu sırada en çok Beethoven’ın hayatıyla ilgili olarak, daha önce hiçbir doodle’da yapılmamış, etkileşimli ve eşsiz bir iş ortaya çıkarmak zorlamış.

Google Doodle ekibinde mühendis olan Jordan Thompson, bir Beethoven doodle’ı için birçok farklı prototip üzerinden geçtiklerini, ancak bunların hiçbirisinin insanlara Beethoven’ı ve müziklerini öğretmek şeklindeki rolü hiçbir şekilde doldurmadığını belirtti.

İLGİLİ HABERLER