Teknoloji

L’oréal cildin pH seviyesini ölçebilen prototip cihaz geliştirdi

loreal

L’oréal denince pek çok kişinin aklına ilk olarak kozmetik ürünleri gelse de, şirket son zamanlarda teknolojiye de gözle görülür bir yatırım yapıyor. Bu yatırımların en yeni sonuçlarından birisi de CES 2019‘da sergilenen ve insanların ciltlerinin pH seviyelerini ölçebilen giyilebilir cihaz oldu.

L’oréal’den yapılan açıklamada, ciltteki pH değerlerinin değişiminin egzama ve kuruluk gibi sorunlara yol açabileceği belirtildi. Yeni cihazıyla elde edilen verilerinin cilt doktorları tarafından uygun sağlık planları oluşturmak için kullanılmasını hedefleyen şirket, insanların da kendi ciltlerinin yapısı sayesinde daha fazla fikir sahibi olabileceğine dikkat çekiyor.

Kullanıcılar L’oréal’in cihazını kollarını iç kısımlarına yerleştiriyor ve 5 ila 15 dakika boyunca bekliyor. Bekleme süresinin dolduğu, cihazın üstündeki iki noktanın renginin değişmesiyle anlaşılacak. Ardından telefonlarındaki My Skin Track pH uygulamasını açan kullanıcılar, kollarındaki cihazın fotoğrafını çekecek. Cihazın üstündeki noktalar pH, glikoz, laktik asit tuzu gibi değerleri ölçebilecek. Çektiği fotoğrafla topladığı verileri analiz edebilen uygulama, kullanıcının terleme oranını da görebilecek ve buna göre cilt bakım ürünü tavsiye edebilecek.

l'oréal my skin track phSöz konusu sensörlerin tekrar kullanılabilir olup olmadığı henüz bilinmiyor. L’oréal’den yapılan açıklamada, My Skin Track pH’in prototip aşamasının ötesine geçmesiyle birlikte bu duruma karar verileceği belirtildi.

L’oréal My Skin Track pH’i önce bazı cilt doktorlarının muayenehanelerinde kullanıma sunacak. Son kullanıcıya doğrudan ulaştırılması da beklenen ürünün fiyatı, şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER