Teknoloji

Logitech’ten akıllı TV deneyimini artıran uzaktan kumanda

Logitech TV deneyimini daha kolay gezilecek hâle getirmek istiyor, bu amaçla Logitech Illuminated Living-Room Keyboard K830’u geliştirdi.

logitech-living-room-k830-090414

Kablosuz klavye sayesinde bir akıllı TV’de arama yapmak veya internette gezinmek uzaktan kumandayla yapılana göre daha kolay hâle geliyor. Klavye arkadan aydınlatmalı tuşlara sahip olduğu için karanlık salonlarda da rahat şekilde kullanılıyor. K830 tuşların aydınlığını odadaki ışık seviyesine göre otomatik olarak ayarlanabiliyor. Bir kullanıcı yazı yazmaya başladığı anda ışık otomatik olarak açılıyor, işi bittiğinde de kapanıyor. Böylelikle hem kolay kullanım hem de güç tasarrufu sağlanıyor.

Birden fazla cihaz kullanımını engellemek adına Logitech bu klavyenin kenarına da bir çoklu dokunmatik trackpad yerleştirmiş. Bu sayede hem fare hem de izleme dörtgeniyle kontroller koltuktan yapılabiliyor.

Klavye 2.4 GHz Wi-Fi üzerinden bağlantı kuruyor ve tek bir şarjla 10 güne kadar çalışma fırsatı sunuyor. Şarj işlemi de microUSB portu üzerinden sağlanıyor. Bu klavye sadece TV’lerle değil, bilgisayarlarla da kullanılabiliyor. Yaklaşık 10 metrelik menzili sayesinde büyük odalarda da rahatlıkla işliyor.

Logitech Illuminated Living-Room Keyboard K830 bu ay içinde Avrupa’da 90 avroluk fiyat etiketiyle piyasada olacak.

İlgili >> Logitech

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER