Teknoloji

Office iPad için “tamam” kararını Steve Ballmer vermiş

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Eski Microsoft CEO’su Steve Ballmer iPad için Office’e “tamam” diyen kişiymiş, söz konusu iddia uygulamanın arkasındaki ekip tarafından öne sürüldü. Bu, daha önce çıkan ve Ballmer’ın Apple’ın tableti için dokunma dostu Office uygulamasını aynı uygulamanın Windows 8 versiyonunu ilk önce sunmak adına beklettiği şeklindeki dedikoduları da boşa çıkarıyor.

office-ipad-310314

Office iPad ve Mac ekibinin Reddit’in AMA (Bana İstediğini Sor) çevrim içi etkinliğinde söylediklerine göre, Office iPad’in dağıtımı için karar Satya Nadella CEO’luk koltuğuna oturmadan önce verilmiş.

Anlaşılan Ballmer akıllı bir karar vermiş. Her ne kadar geç geldiği için fazlasıyla eleştirilse de, Microsoft’un üretkenlik uygulamaları geçen ay sonunda gerçekleşen çıkıştan beri iPad’de büyük başarı gösteriyor. Uygulama 12 milyondan fazla indirildi.

iPad için Word ekibinde görevli geliştiricilerden biri olan Rick Schaut, uygulamanın iyi bir deneyim sunduğunu, masaüstü uygulamaları mobil cihazlara getirirken geliştiricilerin yüzleştikleri ödünlerde de ince noktayı yakalamaya yakın olduklarını kaydetti.

Ayrıca Schaut Office ve iWork’ün benzerliklerine ve farklılıklarına da değindi, ekibinin Office ve iWork’ün birbirleriyle rekabet etmekten çok birbirlerini tamamladıklarını kaydetti.

Office iPad ekibi işlerin neden bu kadar uzun sürdüğü noktasında herhangi bir açıklama yapmadı, sadece Steve Jobs’un her şeyi doğru yapmak için daha uzun süre boyunca çalışmaya yönelik sözüne atıfta bulundu. Office iPad veya başka bir ürünün çıkışında acele etmenin eksik deneyimlere neden olabileceğini, bunu önlemek istediklerini söyledi Han-yi Shaw. iPad ekibi Office Mac paketinin de geliştirme çalışmalarını üstlendiği için, ekibi OS X için çıkacak yeni sürümde de ağır işler bekliyor.

İlgili >> Reddit

İLGİLİ HABERLER