Eğlence

Logitech’in iPhone için hazırladığı oyun kumandasına ait basın fotoğrafı sızdı

Logitech’in iPhone için özel olarak hazırladığı oyun kumandasına ait ilk fotoğraf geçtiğimiz haziran ayında internete sızmıştı. Sızıntılarındaki isabet oranıyla tanınan Twitter kullanıcısı evleaks ise Logitech’in yeni ürününe ait basın fotoğrafını paylaştı. Aradan geçen birkaç aylık dönem içinde Logitech’in kamera üzerinde bazı oynamalar yapmış olması ve yeni detaylar eklemesi de gözden kaçmadı.

logitech-iphone-oyun-kumandasi-021013

Fotoğrafta Logitech’in iPhone için hazırladığı oyun kumandasının geleneksel kumandalardan pek fazla bir farkının olmadığı görülüyor. A, B, X ve Y butonları ile joystick’in varlığı alışılagelmiş kumanda deneyiminin sürdürüleceğinin bir işareti olarak algılanırken, üst kısımdaki çıkıntıların tuş mu yoksa tutuşu kolaylaştırması için eklenen ergonomik parçalar mı olduğu henüz bilinmiyor. iPhone için hazırlanan oyun kumandasının özellikle cihaz üzerinden sıklıkla oyun oynayan kullanıcıları mest edecek bir aksesuar olması fazlasıyla muhtemel gözüküyor.

Apple iOS 7’ye üçüncü taraf MFI oyun kumandaları için bir API eklemiş ve böylelikle Logitech gibi şirketlerin yolunu açmıştı. Apple’ın resmi bir iPhone oyun kumandası üretmesi beklenmiyor, ancak Mad Catz gibi şirketler bu yolculukta Logitech’e rakip olmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

İlgili >> evleaks (Twitter)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER