Teknoloji

Linux için Windows Alt Sistemi şimdi bağımsız bir Microsoft Store uygulaması

linux için windows alt sistemi microsoft store

Microsoft, Linux için Windows Alt Sistemini (WSL), Windows 11’de Microsoft Store’dan indirip yükleyebileceğiniz bir uygulamaya dönüştürdü. Uygulamanın ön izleme versiyonu yayınlandı. Böylelikle program ekleme ve kaldırma işlemine girmeden ve Windows için isteğe bağlı gelen kutusu bileşeni olarak WSL’yi seçmeden yükleme yapabilirsiniz.

Bu bağımsız uygulamaya artık mağaza üzerinden hizmet verilecek, bu da Microsoft’un WSL’yi Windows’tan bağımsız olarak güncelleyebileceği ve WSL kullanıcılarının en son WSL güncellemelerini ve özelliklerini daha hızlı ve Windows sürümünü değiştirmeye gerek kalmadan almalarına olanak tanıyacağı anlamına geliyor. Henüz bu Mağaza uygulaması sürümünde yeni bir değişiklik olmamasına rağmen, gelecekteki güncellemelerin daha büyük bir Windows sürümü veya güncellemesini beklemeye gerek kalmadan görünebileceği anlamına geliyor.

Microsoft, geçen yıl geliştiriciler için Windows 10’da Linux GUI uygulamalarını etkinleştirdi ve bunun gibi özellikler gelecekte hemen Microsoft Store’da sunulacak. Görünen o ki, WSL için bu Microsoft Store uygulaması yalnızca Windows 11’de çalışacak. Microsoft, blog yazısında Windows 10’dan bahsetmiyor, bu da Microsoft Store uygulamasından yararlanmak için güncelleme yapmanız gerekeceğini işaret ediyor. Yine de Windows 11 kullanıcıları için, özellikle de en son Windows sürümlerini almanın genellikle biraz daha uzun sürdüğü kurumsal ortamlardaki kullanıcılar için bu iyi bir haber niteliğini taşıyor.

Microsoft, yan yana çalıştırabilmeniz için WSL’nin yerleşik sürümünü desteklemeye devam edecek ve sonunda Windows 11 kullanıcılarını Microsoft Store sürümüne taşımayı hedefliyor. “Hedeflerimiz, Microsoft Store’daki WSL’yi, WSL’yi kurmanın ve kullanmanın en iyi yolu haline getirmektir, çünkü bu yolla en son güncellemeleri en hızlı şekilde edinebileceksiniz ve uzun vadede WSL kullanıcılarını WSL’ye taşımak istiyoruz. mağaza sürümünü kullanın.” diye açıklıyor Windows geliştirici platformu program yöneticisi Craig Loewen.

İLGİLİ HABERLER