Teknoloji

LinkedIn hikaye özelliğinin fişini çekiyor

linkedin hikaye

LinkedIn geçtiğimiz yıl eylül ayında kullanıma sunduğu hikaye özelliğinin fişini bu yıl eylül ayının sonunda çekecek. LinkedIn’in bu kararı, kaybolan içerik formatının her sosyal ağa uygun olmadığını gözler önüne seriyor.

LinkedIn’in kullanıcı kitlesini profesyonel çalışanlar oluşturuyor. Daha kurumsal amaçlarla platformda yer alan bu kitle, kaybolan videolar çekmeyi pek sevmemişe benziyor. LinkedIn’in açıklamasında da kullanıcıların profillerinde sürekli olarak kalacak videolar istediği belirtildi.

LinkedIn’in kıdemli ürün direktörü Liz Li, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Hikayeleri araştırırken insanların ciddi olmayan videoları profillerinde tutmak istemeyeceklerini düşündük. Kaybolma seçeneğinin insanları daha fazla paylaşım yapmaya teşvik edeceğini öngördük. Görünen o ki, profesyonel hikayenizi kişisel şekilde anlattığınız ve hem uzmanlığınızın hem de kişiliğinizin ön plana çıktığı videolar hazırlamak istiyormuşsunuz.”

LinkedIn bu deneyimde öğrendiklerinden kendisini başka alanlarda geliştirmek için faydalanacak. Şirket video deneyimini zenginleştirecek ve daha çok konuşulur hâle getirecek adımlar atmayı planlıyor.

Hikaye formatında aradığını bulamayan ilk sosyal platform LinkedIn değil. Twitter da geçtiğimiz ayın başında Fleets adını taşıyan hikaye özelliğini sonlandırmıştı.

İLGİLİ HABERLER