Teknoloji

Twitter’ın hikâye benzeri Fleets formatı için süre doldu

twitter fleets

Twitter geçen ay, temelde Instagram Stories’in bir kopyası olan “Fleets” platformunun 3 Ağustos’ta kullanımdan kaldırılacağını duyurmuştu. Twitter’ın, Fleets’i tamamen kapatacağı gün geldi. Şu anda Twitter iOS uygulamasına girdiğimizde akışın üst kısmında Fleet’ler görünse de, gelecek bir güncellemeyle bunların kaldırılması bekleniyor.

Twitter’ın Fleets platformu, kullanıcıların 24 saat sonra kaybolan fotoğraf ve videolar yayınlamasına olanak tanıyan Instagram Hikayeleri’nin (ve elbette Snapchat’in) büyük başarısına yanıt olarak Mart 2020’de duyurulmuştu. Platform önce Brezilya’da küçük bir kullanıcı grubuna test amacıyla sunuldu ve ardından diğer ülkelere genişletildi.

Fleets’in kullanıma sunulduğu süre boyunca Twitter, GIF’ler, çıkartmalar ekleme, metin rengini değiştirme ve daha fazlası dahil olmak üzere birçok yeni özellik ekledi. Kullanıcılar, Fleet’lere emojilerle tepki verebiliyor ve hatta Twitter’da Direkt Mesaj ile onlara yanıt verebiliyor.

Öyle ya da böyle, Fleets asla çok popüler olmadı. Bir blog yazısında, Fleets’in arkasındaki Twitter ekibi, bu özelliği kullanan kişi sayısının düşük olduğunu doğruladı, bu yüzden bu özelliğin kullanımdan kaldırılacağını söyledi. Şu anda, Fleets arayüzü Twitter’ın mobil uygulamasında görünmeye devam ediyor, ancak uygulama güncellemesi veya sunucu kaynaklı bir düzenlemeyle bu hikâye görünümlü formatın kaldırılmasını bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER