Teknoloji

LinkedIn hikaye furyasına kayıtsız kalamadı

linkedin hikaye çin
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LinkedIn iş dünyasının profesyonellerine veya bu dünyaya yeni adım atan gençlere yönelik bir platform. Ancak bu durum LinkedIn’i sosyal medya dünyasının “havalı çocuk”larından biri gibi görünmeye çalışmaktan alıkoymuyor. LinkedIn bu çabaları doğrultusunda şimdi de hikaye formatını test ediyor.

Şirket, yeni format testini bir blog yazısı aracılığıyla duyurdu. İçerik ürünleri başkanı Pete Davies’in imzasıyla yayınlanan yazıda, temel amacın LinkedIn kullanıcılarını “seslerinin olduğu yerde karşılamak” olduğu belirtildi. Hikayelerin LinkedIn’in kurumsal odaklı dünyasında daha rahat etkileşimler kurmak için bir fırsat oluşturabileceği düşünülüyor. Davies, bir şirketin hikayelerinde şirket etkinliklerinden kesitler paylaşabileceğini veya çalışanların verimliliğini artırabilecek ipuçları verebileceğini dile getirdi.

Bu açıklamaya rağmen; LinkedIn’in hikaye formatı, akıllara şirketin 2018’de sunduğu video filtrelerini getirebilir. Platform, o dönemde sunduğu video filtrelerle üzerindeki kurumsal etiketlerden kurtulmaya çalışmıştı. Ne var ki, bu girişimin başarılı olduğunu söylemek pek mümkün değil.

LinkedIn hikaye formatını daha önce başka bir şekilde test etmişti

LinkedIn hikaye formatını daha önce de başka bir şekilde test etmişti. 2018’de “Öğrenci Sesleri” isimli bir özelliği test eden platform, üniversite öğrencilerinin “kampüs çalma listesi” olarak adlandırılan bir alana kısa videolar yüklemesine izin vermişti. Söz konusu çalma listeleri de LinkedIn uygulamasında ana sayfanın üst kısmında gösterilmişti.

Testleri devam eden hikaye formatının tüm kullanıcılara açılıp açılmayacağı konusunda ise henüz karar verilmiş değil. LinkedIn’den yapılan açıklamada testlerin şu anda şirket içinde sürdüğü, ancak önümüzdeki dönemde daha geniş ölçekli testlerin yapılmasının planlandığı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER