Teknoloji

Line ile 200 kişinin katıldığı konferans bağlantıları yapılabilecek

line konferans bağlantısı

Microsoft’un geçtiğimiz ay Skype için yayınladığı güncelleme, 25 kişinin aynı video görüşmesinde bir araya gelmesini mümkün hâle getirmişti. Ancak aynı anda 25’ten daha fazla kişiye ulaşmanın gerektiği durumlarda Skype tarafından sunulan çözüm yeterli olmuyor. Bu anda devreye Japonya merkezli iletişim platformu Line giriyor. Asya pazarında mobil mesajlaşma konusunda oldukça popüler olan şirket, yayınladığı son güncellemeyle aynı anda 200 kişinin katılabildiği konferans bağlantıları kurmayı mümkün kılıyor.

200 kişinin katılabildiği konferans bağlantılarının sadece sesli aramalarda geçerli olduğunu belirtmekte fayda var. Dolayısıyla aynı anda 200 kişiyi birden görmeyi bekleyenlerin biraz hayal kırıklığına uğrayabileceği söylenebilir. Katılımcı sayısının bu kadar fazla olduğu konferans görüşmelerinin sağlıklı ilerlemesi pek muhtemel gözükmese de, Line yeni özelliğinin kurumsal alanda olduğu kadar aileler ve arkadaşlarla iletişim için de kullanılabileceğini belirtiyor. Katılımcı sayısı makul ölçüde kaldığı takdirde Line’ın konferans bağlantının faydalı olacağı rahatlıkla söylenebilir.

Konferans bağlantısı özelliği servisin iOS ve Android uygulamalarının yanı sıra, Windows için hazırlanan masaüstü uygulamasına da gelmiş durumda. Mac kullanıcılarının ise özellikten faydalanmak için biraz daha beklemeleri gerekiyor. Özelliğin şirketin anavatanı Japonya yerine uluslararası pazarda görücüye çıkması da ilginç bir tercih niteliği taşıyor. Tayland, Endonezya ve Tayvan gibi büyük pazarlar da henüz konferans bağlantıları özelliğiyle tanışmış değil.

Line’ın konferans bağlantıları özelliğini Asya dışındaki pazarlarda kullanıma sunarak bir tür “stres testi” gerçekleştirmeyi planlamış olması muhtemel bir seçenek gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER