Teknoloji

Sony de akıllı telefonlarının kameraları için Light’tan destek alacak

light
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Light 16 lensli ilk kamerasını tanıttığında bir ürüne bu kadar çok kamera yerleştirilmesi, kimi çevreler tarafından “gereksiz bir eylem” olarak tanımlanmıştı. Ancak akıllı telefonlardaki kamera sayılarının artmasıyla birlikte söz konusu yaklaşıma daha makul bakılıyor. Bu da Light’ın akıllı telefon üreticileri arasındaki popülaritesini artırmış gibi görünüyor. Şirketin iş ortaklarının sayısı her geçen gün artıyor.

Şirket kısa süre önce Xiaomi’ye akıllı telefon kameralarının gelişiminde destek olacağını açıklamıştı. Light’ın iş ortakları arasına Xiaomi’nin ardından Sony de eklendi. Şirket çok kameralı modüllerini Sony’nin görüntü işleme sistemine entegre ederek uygulamaların modülün gücünden daha etkin biçimde yararlanmasını mümkün kılmayı amaçlıyor. Light bu sayede Sony’nin akıllı telefonlarına dört kameralı modüllerin yerleştirilmesinin de önünün açılacağını duyurdu.

Light’la Xiaomi arasındaki ortaklığın odak noktasında ise akıllı telefonlara DSLR kalitesinde fotoğraflar getirme hedefi bulunuyor. Yeni işbirlikleri hakkında konuşan Light’ın CEO’su Dave Grannan, iki iş ortağına da övgüler yağdırdı. Sony’nin “pazar payı lideri” olduğunu belirten Grannan, Xiaomi’nin ise en yenilikçi akıllı telefon üreticilerinden biri olduğunu dile getirdi.

Light akıllı telefon pazarına yabancı değil

Light akıllı telefon pazarıyla ilk temasını HMD Global üzerinden kurmuştu. HMD Global, geçtiğimiz pazar günü duyurduğu beş arka kameralı telefonu Nokia 9 PureView‘in kamera modülü için Light’la çalışmıştı. Önümüzdeki dönemde Light’ın daha pek çok akıllı telefon üreticisini iş ortakları arasına eklemesi sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER