Teknoloji

LG XBOOM hoparlör serisini yeni üyelerle genişletiyor

lg xboom

LG, önümüzdeki hafta Las Vegas’ta kapılarını açacak olan CES 2019’da sergileyeceği ürünleri önceden duyurmaya devam ediyor. Güney Koreli şirket son olarak XBOOM hoparlör serisinin en yeni üyelerini tanıttı. LG XBOOM serisinin yeni üyeleri, boyutlarıyla dikkat çekerken, güçlü bir ses deneyimi vadediyor.

Serinin yeni üyeleri arasında göze ilk çarpan CL98 adını taşıyan mini sistem oluyor. Serinin boyut olarak en küçük üyesi olan CL98, bu boyutunu gizleyecek bir ses çıkışına sahip. 3500W’a kadar stereo ses çıkışı desteğine sahip sistem, yüksek frekanslarda daha fazla detay sağlayan Compression Horn özelliğini de taşıyor.

Tek parçalı bir hoparlör olan XBOOM OL100 ise “hepsi bir arada” olarak tanımlanabilecek bir çözüm sağlıyor. 2000W gibi güçlü bir ses çıkışına sahip hoparlörde akustik ses basınıcı için Blast Horn isimli bir özellik mevcut. Sürücünün arkasındaki katlanmış hava boşluğu sayesinde hem yüksek frekanslardaki hem de baslardaki deneyim gelişiyor. Bu modelde İngiliz ses şirketi Meridian ile birlikte geliştirilen ve daha fazla netlik vadeden Meridian Modu da mevcut.

XBOOM serisinin yeni üyeleri aptX HD desteğine sahip. Böylelikle kaynakla Bluetooth üzerinden bağlantı kurulduğunda da kayıpsız bir ses deneyimi yaşanabiliyor. Karaoke Star isimli mod ise şarkılarda vokallerin sesini kısarak karaoke keyfini mümkün kılıyor.

LG’nin ses ve görüntü biriminin başkanı Kim Dae-chul, XBOOM serisinin yeni üyeleriyle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “LG olarak kullanıcıların eğlenceli bir ortam yaratmalarına yardımcı olan güçlü sesi sağlamak için XBOOM ürün serisini genişletmeye devam edeceğiz. LG XBOOM markasının bugünü ve geleceği için heyecanlıyız. Parti-ses pazarındaki konumumuzu güçlendirmeye devam edeceğiz.”

İLGİLİ HABERLER