Teknoloji

LG ThinQ Speaker ile akıllı hoparlör pazarına merhaba diyor

Akıllı hoparlörlerin popülaritesi her geçen gün artıyor. Amazon Echo serisi hoparlörleriyle tabir-i caizse kurucusu olduğu pazarda zirvede yer alıyor. Amazon’un açtığı kapıdan aralarında Google ve Apple’ın da bulunduğu pek çok şirket girerken, pazarın nüfusu daha da artacak gibi görünüyor. LG, ThinQ markası altında yapay zekâlı ürünlerini piyasaya süreceğini kısa süre önce açıklamıştı. Bunun için ilk adımı atan Güney Koreli elektronik devi, LG ThinQ Speaker adını taşıyan akıllı hoparlörünü duyurdu.

lg thinq speakerThinQ Speaker’ın kalbinde Google Asistan bulunuyor. Önemli rakiplerinin kendi dijital çözümlerini geliştirdiği bir ortamda LG’nin Google’ın çözümüne bel bağlaması bir dezavantaj olarak değerlendirilebilir. Mesaisini yeni bir dijital asistan oluşturmak yerine Google’ın çözümünden maksimum faydayı almak için harcamayı seçen LG, hoparlörü portföyündeki diğer ürünlere de uyumlu hâle getirdi.

Google Asistan’ın genişlemesinin en yeni durağı olan ThinQ Speaker, LG’nin ThinQ ve SmartThinQ serileri altındaki diğer ürünlerle de iletişim kurabilecek. LG’nin Medidian Audio ile olan işbirliği ise ThinQ Speaker’ın yüksek çözünürlüklü ses deneyimi yaşatmasını mümkün hâle getiriyor.

LG’nin yeni ürünleri ThinQ Speaker ile sınırlı kalmıyor. LG SK10Y adını taşıyan ses çubuğu da şirketin duyurduğu yeni ses ürünleri arasında yer alıyor. 550W gücündeki hoparlör, kayıpsız ses ve yerleşik Chromecast teknolojisi barındırıyor.

LG hareket hâlindeyken de yüksek ses kalitesi isteyenler içinse LG PK adını taşıyan hoparlörünü tanıttı. Söz konusu hoparlör, müziğe göre değişen aydınlatmasıyla dikkat çekiyor.

LG ThinQ Speaker ve diğer ürünler CES 2018’de sergilenecek

LG ThinQ Speaker ve diğer yeni ses ürünlerinin fiyatları ve piyasaya çıkış tarihleri konusunda bilgi vermedi. Güney Koreli şirket, yeni ürünlerine dair detayları ocak ayında Las Vegas’ta gerçekleştirilecek CES 2018’de paylaşacak.

İLGİLİ HABERLER