Teknoloji

LG SmartThinQ serisi Amazon Alexa ve Google Asistan ile birlikte çalışacak

lg smartthinqLG SmartThinQ serisi 100’den fazla cihazı barındırıyor. Şirketten yapılan son açıklama ise bu cihazlara sahip olanların işlerini kolaylaştırabilecek bir müjdeyi barındırıyor. Google ve Amazon ile işbirliğine giden LG, portföyündeki pek çok ev elektroniği ürününün sesle kontrol edilmesini mümkün hâle getiriyor.

Böylelikle evinde Google Home veya Amazon Alexa destekli bir hoparlör bulunanlar, sahibi oldukları SmartThinQ serisi ürünleri sesleriyle kontrol edebiliyor.

LG ürünlerinin sesle kontrol edilebilir hâle gelmesi yeni bir şey değil. Ancak LG’nin akıllı ürünlerini kullananlara Amazon ve Google’ın dijital asistanları arasında seçim imkanı veren bir açık platform sunması, duyuruya anlam ve önem kazandıran esas nokta oluyor.

LG kadar büyük bir şirketin sınırlamaları mümkün olduğunca azaltmasının hoş bir hareket olduğu rahatlıkla söylenebilir. Özellikle akıllı ev ekosistemlerinin fazlasıyla kapalı olduğuna dair şikayetler, Güney Koreli elektronik devinin kullanıcılarına birden fazla seçenek sunmasına biraz daha anlam kazandırıyor.

LG SmartThinQ serisi cihaz kategorileri bakımından oldukça zengin. Buzdolapları, fırınlar, klimalar, elektrikli süpürgeler, çamaşır makineleri ve daha pek çok ürün, SmartThinQ markası altında yer alıyor. Bu ürünlerden bazılarının sesle kontrolüne gerek yok gibi görünse de, LG’nin entegrasyon çalışmaları alkışı hak ediyor.

İLGİLİ HABERLER