Teknoloji

LG Rollable’ın gerçekten var olduğunu gösteren kısa video kanıtı

lg rollable
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG, akıllı telefon işinden tamamen ayrılmadan sadece üç ay önce, rulo yapılabilir ekranlı bir telefon üreteceğini ve bunu kısa bir süre sonra satacağını söylemişti. Bu telefonun gerçekten üretilip üretilmediği kafalarda soru işareti olarak kalmıştı, çünkü cihazın tek kanıtı, LG CES 2021 sanal basın toplantısının başında gösterilen bir görüntüydü. Bunun da gerçek mi, animasyon mu olduğu bilinmiyordu. Ancak şimdilerde ortaya çıkan kısa bir video, LG Rollable olarak anılan cihazın gerçek olduğunu gösteriyor.

Güney Kore’nin Teknoloji ve Standartlar Ajansı adlı düzenleyici kuruluşunun geçen mart ayında yayınladığı görüntüde yer alan cihazla NotebookCheck aracılığıyla gördüğümüz video, söz konusu rulo ekranlı LG telefonun gerçekten var olduğunu gösteriyor.

Ancak şimdi ilk kez gerçek bir LG katlanabilir telefonun ekranını vahşi doğada açtığını görebiliriz (NotebookCheck aracılığıyla). Kore’nin Teknoloji ve Standartlar Dairesi’nin geçen Mart ayında açıkladığı görüntü için ölü bir zil sesi ve onu pek çok açıdan (çok fazla parlama ve taklit edilmesi zor diğer video öğeleriyle) tamamen yasal göründüğünü görüyoruz.

Yukarıda gördüğünüz gibi, kısa video yuvarlanarak açılan ekranın muhteşem görüntüsünün ötesinde pek bir şey sunmuyor. LG Rollable üzerinde bulunan bir düğmeye basıldığında ekran otomatik olarak genişliyor ve daha fazla ekran alanı pürüzsüz biçimde ortaya çıkıyor. Bu yuvarlanabilir ekran bölümünde bazı tablet modu uygulamalarını tamamen gizleyebilirsiniz. Merak edenler için telefonun, kapalı durumdayken 6.8 inç, 1080 x 2428 piksel, açıldığında ise 7.4 inç, 1600 x 2428 ekrana sahip olduğu söyleniyordu.

Ayrıca videoda telefonun arkası da görünüyor. Son derece yansıtıcı olan dış kaplaması ve üç kamera modülü ve bir flaş gibi görünen şerit biçiminde kenar bölümünü görüyruz. Ayrıca üstünde “3” rakamı olan yeşil bir çıkartma var. Ancak bu, örnek numarası da dahil olmak üzere farklı anlamlara gelebilir.

lg rollable

LG Electronics’in rulo ekranlı telefon hayalleri suya düşmüş olsa da, LG Display bu konsepti başka üreticilere pazarlayarak yaşatmaya devam edebilir. Hem LG hem de Samsung’un ekran bölümleri her türlü çılgın konseptli ekran biçimini değerlendiriyor. Twitter’ın güvenilir sızıntı kaynaklarından Evan Blass, geçtiğimiz mayıs ayında Motorola’nın Felix kod adlı rulo yapılabilir ekranlı bir telefon geliştirmekte olduğunu haber vermişti.

İLGİLİ HABERLER