Teknoloji

LG Q7+ Turkcell mağazalarında satışa sunuldu

lg q7 plus

lg q7 plus

LG G7 ThinQ’dan kısa bir süre sonra tanıtılmış olan LG Q7 serisinin daha fazla RAM ve depolama alanı barındıran “plus” modelinin Türkiye lansmanı G7 ThinQ’nunkiyle aynı anda gerçekleştirilmişti. LG Q7+ Turkcell mağazalarında satışa sunuldu. LG’nin belirttiğine göre Q7+, yeni özellikleriyle, Q serisi çıtasını daha yukarı taşıyor.

1999 TL’lik tavsiye edilen satış fiyatıyla piyasaya sunulan LG Q7+’da 4GB RAM ve 64 GB dahili hafıza, portre modu, QLens, Hi-Fi ses sistemi, DTS:X 3D Surround Ses, IP 68 su ve toz geçirmez koruma sistemi, hızlı şarj ve parmak izi sensöru gibi özellikler bulunuyor.

LG Q7+’de bulunan 8 MP’lik ön kamerada kalabalık arkadaş gruplarıyla selfie çekimini kolaylaştıran ve arka planın daha iyi görünmesini sağlayan 16 MP’lik kamera yer alıyor. Ön kamerada bulunan portre modu ile de odak dışı arka planlarla bokeh efekti verilerek profesyonel görüntüler oluşturulabiliyor. Fotoğraf meraklıları, LG Q7+’de bulunan Çevreye Duyarlı Otomatik Odaklama (PDAF) özelliği sayesinde geleneksel otomatik odaklamadan yüzde 23 daha hızlı çekim yapabiliyor.

Ayrıca Q7+, şu ana kadar sadece LG’nin birinci sınıf akıllı telefonlarında bulunan QLens’e de sahip. QLens, görüntü tanıma için yapay zeka teknolojisinden yararlanarak kullanıcıların online içerik arama deneyimini iyileştiriyor. QLens ile herhangi bir ürünün fotoğrafı çekildiğinde ürünün hakkında benzer öneriler kullanıcıya sunuluyor. QLens ayrıca binalar ve heykeller gibi simgesel yapılar hakkında bilgi almak amacıyla benzer resimlere ulaşmak için de kullanılabilecek.

DTS:X 3D Surround Ses modeline sahip ilk orta segment telefon olan LG Q7+ ile kullanıcılara 3D dijital ses, 7.1 kanallı ses çıkışı sunuluyor. Yine kategorisinde bir ilk olan LG Q7+?da, yüksek akustikli üst sınıf kulaklık Hi-Fi Quad DAC de bulunuyor.

LG Q7+, yuvarlak kenarlı tasarımıyla rahatlıkla tek elle kullanılabiliyor. Toz ve su geçirmezlik konusunda IP68 sertifikasına sahip olan LG Q7+, Qualcomm’un hızlı şarj (QC 3.0) teknolojisi ile 30 dakika içinde yüzde 50’ye kadar şarj edilebiliyor.

LG Q7+’ın arkasındaki akıllı parmak izi sensörü de kullanıcılara telefon kilidini açma, ekran görüntülerini alma ve bildirim çubuğunu kontrol edebilme imkanı sağlıyor.

LG Electronics Türkiye Mobil İletişim Direktörü Junguk Yoon, konuyla ilgili olarak “LG Q7+’da sadece LG G7 ThinQ’da bulunan birçok özellik bulunuyor. Bu açıdan pek çok ilki bünyesinde bulunduran LG Q7+’ın fiyat ve performansın mükemmel bir birleşimi olduğunu söyleyebiliriz.” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER