Manşetler

LG Q7 serisi G7’nin özelliklerini orta segmente getiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
lg q7
LG Q7, Q7+ ve Q7a modelleri geçen yıl çıkan LG Q6 serisi telefonların takipçileri

LG Q7, Q7+ ve Q7a modelleri amiral gemisi LG G7‘nin tasarımını ve bazı özelliklerini daha uygun fiyata sunan orta segment Android telefonlar olarak geliyor.

LG geçen yıl çıkardığı Q6 serisinin takipçisi olan üç yeni telefonu, LG Q7, Q7+ ve Q7a’nın duyurusunu gerçekleştirdi. LG, Q serisini ilk kez 2017 yılında çıkarmıştı. Bu seri, amiral gemisi G6’nın özellikler ve tasarım bakımından daha mütevazı unsurlarını barındıran modelleri içeriyor.

Bu yıl da aynı hikaye tekrarlanıyor. Q7 serisinde 5.5 inç, 18:9 FullVision ekran ve inceltilmiş ekran çerçeveleri bulunuyor. Ancak LG’nin amiral gemisi telefonlarına özel bazı unsurları da ödünç alıyor. Kameraya yapılan güncellemeler arasında portre modu da bulunuyor. Böylelikle arka planı bulanıklaştırılmış portre fotoğraflar çekilebilyor. Önde yer alan 5 megapiksel ön kamera, 100 derecelik geniş görüş açılı lensi sayesinde arka planı daha fazla biçimde yakalıyor ya da bir selfie fotoğrafa daha fazla kişiyi sığdırıyor.

Aynı zamanda LG, Q7 serisine bazı yapay zekâ destekli akıllı özellikler de ekliyor. QLens adı verilen akıllı özellik kamerayı doğrulttuğunuz nesnenin fotoğrafını çekiyor ve onunla ilgili web’de arama yapıyor. Ya çevrimiçi alışveriş sonuçları ya da çekilen nesneyle ilgili bilgiler gösteriliyor.

Öte yandan LG, Q7 serisinde ses performansı tarafında da bazı iyileştirmeler yapıyor. Bu telefon, DTS:X sanal 3D çevresel ses teknolojisini barındıran ilk uygun fiyatlı telefon olma özelliğini taşıyor. Bu özellik sadece kulaklıklar bağlandığında çalışıyor, ancak DTS:X sayesinde normal bir kulaklık veya hoparlörden çevresel ses deneyimi elde edilebiliyor. Bu, Dolby Atmos’un doğal bir rakibi, ancak ek hoparlör kanalına ihtiyaç duymuyor.

LG Q7+ ise, Quad Hi-Fi DAC desteğiyle iyileştirilmiş ses desteğini daha da ileri götürüyor. LG, bu özellik sayesinde yüksek kaliteli kulaklıklarla kullanıldığında bozulmasız ses çıkışının elde edildiğini söylüyor.

Diğer özellikler arasında 2.5D Arc Glass arka panel de bulunuyor. Böylelikle arka panele verilmiş hafif kavis sayesinde telefon daha iyi biçimde kavranıyor. Suya ve toza dayanıklılık da IP68 sertifikasıyla belgeleniyor. Ayrıca hızlı şarj teknolojisi sayesinde sadece 30 dakikada pilin yüzde 50’lik kısmı dolduruluyor. Ayrıca LG ilk kez Q serisinde parmak izi okuyucu kullanıyor ve bunu arkaya yerleştiriyor. Onunla sadece telefonun ekran kilidi açılmıyor, aynı zamanda kamera için deklanşör tuşu olarak da kullanılıyor.

Hem LG Q7 hem de Q7a, 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza ile sunulacak. LG Q7+ ise 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza ile gelecek. Her üç telefonda da microSD kartlarla depolama alanını 2 TB’ye kadar varan miktarda artırmak mümkün oluyor. Ayrıca Q7a ve Q7 modellerinin arkasında aynı biçimde 13 megapiksel kamera yer alıyor. Q7+ ise kamera çözünürlüğünü 16 megapiksele çıkarıyor. Her üç model de ülkeden ülkeye değişen zamanlarda satışa sunulacak. Fiyat bilgileri de henüz resmiyet kazanmadı.

İLGİLİ HABERLER