Teknoloji

LG katlanabilir telefon patentinde melez bir cihazı işaret ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg katlanabilir telefonLG katlanabilir telefon formundaki yeni bir melez cihaz tasarımı için Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü’ne (WIPO) başvurdu. Güney Koreli şirketin patent başvurusunu GSMinfo sitesi ortaya çıkardı.

Cihaz, patent dosyasında “ikiye katlanabilen esnek ekranlı mobil telefon” olarak tanımlanıyor. Geçtiğimiz yılın temmuz ayında yapılan patent başvurusunun 12 Ocak 2018 itibarıyla onaylandığı görülüyor. Patent dosyasında telefon için iki farklı kullanım şekline ait örnekler de veriliyor.

 

İlk seçenekte arka panelinde kamera bileşeni olan katlanabilir bir telefon görülüyor. Cihaz katlandığında ekranın önde kalan kısmında saat gibi bilgileri görmek mümkün hâle geliyor.

 

İkinci seçenek de ilk seçenekten fazla uzaklaşmıyor. Sadece telefon katlandığında arka kapak bir tarafa doğru çekiliyor ve ön panelin sağ kısmında şeffaf bir bölüm ortaya çıkıyor. Kenardaki bu bölümde zaman ve bildirimler gibi bilgiler gösteriliyor. Cihazın arka kısmında da bir kamera modülünün olduğu görülüyor.

LG katlanabilir telefon tasarımını gerçek bir ürüne dönüştürmeyebilir

LG katlanabilir telefon tasarımının gerçek bir ürüne dönüşeceği konusunda henüz ortada somut bir işaret bulunmuyor. Pek çok akıllı telefon üreticisi katlanabilir telefon taslakları geliştirse de, bu taslaklar henüz somut bir ürüne dönüşmüş değil. Ancak Samsung’un Galaxy X adıyla anılan katlanabilir telefon taslağını yakında gerçek bir ürün olarak gün yüzüne çıkarabileceğini belirtiyor.

İLGİLİ HABERLER