Teknoloji

Samsung katlanabilir telefonu Galaxy X’i 2018’de piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor

samsung katlanabilir telefon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung galaxy xSamsung Galaxy X artık gerçekliğine inanılan bir cihaz haline gelmiş durumda. Galaxy X’i ilginç kılan özelliği ise katlanabilir bir telefon olması. Cevabı merak edilen asıl soru ise akıllı telefonun ne zaman satışa sunulacağı.

Samsung, bir zamanların yenilikçi teknolojisi kavisli ekran konusunda LG ile öncülük yapmış ancak Galaxy Round’u sadece belli pazarlarda piyasaya sürmüştü. Katlanabilir telefonlar konusunda da Samsung yalnız değil. LG ve Apple gibi önemli rakipleri de bu yönde çalışmalar yapıyor. Ancak Samsung katlanabilir telefonunu rakiplerinden daha önce gözler önüne çıkaracağa benziyor.

Samsung başkanı Ko Dong-jin, geçtiğimiz eylül ayında yaptığı açıklamada 2018’de katlanabilir telefonlarını piyasaya sürmeyi planladıklarını belirtmişti. Ekran sektörünü yakından takip eden kaynaklar, Samsung Display’in daha önce 1.0R kavisli bir katlanabilir panel geliştirmeye başladığını duyurmuştu. Söz konusu panel, tıpkı bir kağıt gibi içe katlanabiliyor.

Şimdiye kadar yaygın kanı, Samsung’un katlanabilir ekran için plastik materyalleri kullanacağı yönünde. Güney Koreli şirketin elinde katlanabilir telefonlarda kullanılacak çok sayıda patent bulunuyor. Bunların ne kadarının Galaxy X’te kullanılacağı merak ediliyor.

Samsung Galaxy X ile hem Apple’a hem de LG’ye gol atmak istiyor

Samsung Galaxy X’i 2018’de piyasaya çıkararak hem Apple’a hem de LG’ye gol atmak istiyor. Apple ve LG, Apple’ın katlanabilir telefon projesi için birlikte çalışıyor. Apple kısa bir süre önce katlanabilir telefon patenti için ABD’de bir başvuru gerçekleştirmişti. Söz konusu telefonda kullanılacak ekranların da LG Display tarafından üretileceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER