Teknoloji

LG katlanabilir telefon çıkarmayacak

lg katlanabilir telefon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

İlk katlanabilir telefon duyuruları çok yakın bir dönemde gerçekleşecek. Samsung, Huawei ve Xiaomi gibi şirketlerin katlanabilir telefonlarını şubat ayı sona ermeden çıkarması bekleniyor. Ancak bu grupta olması beklenen bir üretici, en azından şimdilik, partiyi seyretmekle yetinecek. LG katlanabilir telefon çıkarma konusunda şu an için erken olduğunu düşünüyor.

Şirketin bu konuya ilişkin yaklaşımını mobil ve TV biriminin patronu Brian Kwon açıkladı. Kwon, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Geçtiğimiz ay CES 2019’da kıvrılabilir bir TV tanıttık. Bu gelişmiş bir teknoloji ve katlanabilir ekranların bir adım ötesinde. 5G akıllı telefon çıkarırken bunu katlanabilir bir ekranla sunmayı değerlendirdik, ancak böyle bir üretim gerçekleştirmemeye karar verdik. Söz konusu telefonlar için pazar talebinin yaklaşık 1 milyon birim civarında olması bekleniyor. Ancak LG için akıllı telefon pazarındaki öncelik pazardaki yerini tekrar kazanmak. Bu nedenle vakit katlanabilir telefon üretmemiz için çok erken. Teknolojik açıdan müşterilerden bu yönde gelecek talepleri karşılamaya hazırız.”

LG’nin katlanabilir telefon geliştirip geliştirmediği tam olarak anlaşılmıyor. Ancak şirketin bu kategoriye girme konusunda aceleci davranmayacağı net bir şekilde görülüyor. Öncelikle talebi görmek isteyen LG’nin katlanabilir telefonların gerçekteki kullanılabilirliği konusunda da bazı cevaplar aradığı düşünülüyor.

LG katlanabilir telefon tasarımları konusunda yıllardır çeşitli patentler alıyor. Ancak akıllı telefon pazarında kan kaybeden şirket için öncelik gidişatı tersine çevirmek gibi görünüyor. Brian Kwon da geçtiğimiz kasım ayında bu motivasyonla mobil biriminin başına getirilmişti. Güney Koreli şirket, 24 Şubat’ta Barselona’da düzenleyeceği etkinlikte G8 ThinQ ve 5G destekli V50 ThinQ modellerini tanıtacak.

İLGİLİ HABERLER