Teknoloji

LG güç tasarrufu ve doğru doğru okumalar yapan yeni biyometrik sensörünü gösterdi

lg sensör

LG’nin araştırma birimi olan LG Innotek, biyometrik veri takibi ve kaydını daha da iyileştirecek yeni bir süper sensörün tanıtımını gerçekleştirdi. Bu sensörü LG Watch Urbane’in gelecek versiyonu gibi geleceğin akıllı saatlerinde veya yine geleceğin akıllı telefonlarında görebiliriz.

Bu küçük 1 mm’lik sensör 5 LED, foto diyot ve entegre devre kullanarak kalp ritmi, stres seviyesi, kandaki oksijen seviyesi gibi değerleri ölçüyor. Sadece bununla kalmayan bu sensör, LG Innotek’in söylediğine göre daha az güç tüketiyor ve daha doğru ölçümler yapıyor.

Entegre PCB teknolojisi ve altın plakalı iç bileşenlerin kullanımı sayesinde bu nesne daha önceki denemelere göre yüzde 20 daha yüksek güç verimliliğine sahip. Bununla da bitmiyor, kalp ritmi ölçümü de hareket hâlindeyken dakikada beş atıma, dinlenme hâlindeyken ise dakikada iki atıma kadar yüksek doğrulukta yapılabiliyor. Böylelikle gelecekte kalp ritmi takibi için göğüse takılan aksesuarların kullanımdan kalkmaya başladığını görebiliriz.

 

Yeni sensör geleceğin akıllı saatlerinde ve telefonlarında karşımızda çıkacak, böylelikle spor yapanlar veya sağlıklı yaşama önem verenler daha sağlam ve doğru ölçüm yapan takip araçlarına kavuşacaklar.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER