Teknoloji

LG iki ekranlı televizyon tasarımını CES 2016’da görücüye çıkardı

lg iki ekranli televizyon

Katlanabilir OLED paneliyle CES 2016’da ilgiyi üstüne çekmeyi başaran şirketlerden biri olan LG, sunduğu inovasyonları söz konusu panelle sınırlamadı. Güney Koreli elektronik devi, 55 inç’lik iki düz ekrandan oluşan televizyonunu da gözler önüne çıkardı. Birbirine eklenmiş iki adet ekran barındıran televizyonun her iki tarafında da video gösteriliyor.

Dolayısıyla cihazda somut bir “arka” bulunmuyor. Sadece 4.9 mm. kalınlığında olan LG iki ekranlı televizyon, neredeyse yok denecek kenar ve köşeleriyle fazlasıyla füturistik bir ürün niteliği taşıyor.

LG iki ekranlı televizyon konseptinin öncelikli kullanım alanı olarak akıllara havaalanları geliyor. Havaalanında uçuş bilgisi gösteren monitörlerin LG’nin çift ekranlı tasarımıyla değişmesi kimseyi şaşırtmayacaktır. Kısacası söz konusu konsept, dijital tabela işlevini yerine getirme konusunda fazlasıyla yetenekli olabilir.

Ancak bu tasarımın evlere girmesinin de oldukça ilginç bir deneyimin kapısını açabileceğini de belirtmek gerekiyor. Her iki ekran da 1080p çözünürlük sunarken, farklı giriş kaynaklarını da kabul ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER