Teknoloji

LG IFA 2014’te yuvarlak ekranlı yeni Android Wear saatini tanıtacak

Google geçtiğimiz haziran ayında düzenlenen I/O etkinliğinde üç yeni Android Wear akıllı saatinin duyurusunu gerçekleştirmişti. Bunlardan Samsung Gear Live ve LG G Watch modelleri yurt dışında piyasaya çıktı, ancak Motorola’nın yuvarlak ekranlı Moto 360 modelinin henüz satışa çıktığını göremedik. Doğrusunu söylemek gerekirse, bu üç model içinden en fazla ilgi çeken Motorola’nın modeli olmuştu ve onun piyasaya çıkmayışı bazılarında büyük hayal kırıklığı yaratmıştı.

Görünüşe göre, LG bu kitleyi memnun edecek bir adım atmaya hazırlanıyor. Engadget’ın haberine göre Güney Koreli şirket gelecek hafta IFA 2014’te yuvarlak ekranlı ve daha şık görünümlü yeni bir akıllı saati, Moto 360’ın resmi çıkışının hemen öncesinde tanıtmaya hazırlanıyor.

LG G Watch R olarak adlandırılaması muhtemel cihazın videosuna LG’nin Mobile Global YouTube kanalında rastlanıyor. Video açık şekilde yayınlanıyor olsa da, herhangi bir yayın listesine dahil edilmemiş durumda. Yoğun ışık oyununun kullanıldığı videoda saatin kullanıcı arayüzüne ait olan birkaç görüntü yanar söner şekilde hızlıca görünüyor, ancak bunlardan pek bir şey anlaşılmıyor.

Anladığımız tek şey, LG’nin gelecek hafta IFA 2014’te yuvarlak ekranlı bir cihazı tanıtacağı. LG G Watch R’ın çıkışı orijinal LG G Watch sahiplerinde küçük de olsa bir üzüntü yaratacaktır, ancak G Watch R’ın fiyatının orijinal modelden biraz daha yüksek olmasını beklemek yanlış olmayacaktır. Sonuç olarak G Watch R, G Watch’un bir üst modeli gibi değil de, onun yanında yer alan ve LG’nin Android Wear seçeneklerini zenginleştiren bir ürün olacaktır.

Sonbaharla birlikte akıllı saat cephesinde savaşın daha da kızışması bekleniyor. HTC’nin yıl sonuna doğru akıllı saatini tanıtması bekleniyor. Ayrıca Apple’ın iWatch akıllı saati de beklenen ürünler arasında yer alıyor. Anlaşılan o ki, yıl sonuna girildiğinde piyasada birçok akıllı saat modeli olacak.

İLGİLİ HABERLER