Teknoloji

LG Gram için sunulan ekran seçenekleri arasına 17 inç eklenebilir

lg gram

LG Gram, piyasadaki en ince ve en hafif Windows dizüstü bilgisayar seçenekleri arasında bulunuyor. LG bu rekabette dizüstü bilgisayarına avantaj sağlayacak yeni bir adımı daha değerlendiriyor gibi görünüyor. Güney Koreli şirketin Gram için sunacağı ekran seçeneklerinin arasına 17 inçi de ekleyeceği söyleniyor.

Hâlihazırda Gram’i satın almak isteyenlerin karşısında 13.3 inç, 14 inç ve 15.6 inç ekran seçenekleri bulunuyor. Ancak LG tarafından ABD Federal İletişim Komisyonu‘na (FCC) sunulan bir belge, Güney Koreli şirketin bu listeye 17 inçi de ekleyebileceğini gösteriyor.

Böylelikle Gram serisine Apple‘ın MacBook‘larında hâlihazırda sunmadığı bir ekran boyutu seçeneği eklenmiş olacak. Apple 17 inç ekranlı MacBook Pro’yu 2012’de sonlandırmıştı.

Gram serisi için 17 inç seçeneğinin gelişini FCC belgelerindeki model numaraları işaret ediyor. “17Z990”, “17ZD990”, “17ZB990”, “17ZG990” ve “LG17Z99” model numaraları, aranan kanıt olarak değerlendiriliyor. LG’nin geçmişte 13 inçlik modelleri için 13 ile başlayan model numaralarını tercih etmesi, işaretleri biraz daha değerli hâle getiriyor.

FCC belgelerine göre, LG Gram 17 inçlik ekran seçeneğiyle birlikte giriş sayısını artırmayacak. Dizüstü bilgisayarda yine üç adet tam ölçekli USB girişi, bir adet USB-C, bir HDMI girişi, bir microSD yuvası ve bir adet 3.5 mm. kulaklık jakı bulunacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER