Teknoloji

LG G7 için çalışmaların “sil baştan” başlayacağı iddia ediliyor

lg g7LG G7, 2018’in merakla beklenen telefonları arasında yer alıyor. Ancak Güney Kore’den gelen haberler, akıllı telefonun geliştirme sürecinde işlerin pek de iyi gitmediğini düşündürüyor. The Investor’da yer alan habere göre, LG Electronics Başkan Yardımcısı Jo Seong-jin telefonun geliştirme çalışmalarına yeniden başlanmasını istedi.

Bu iddia, akıllı telefonun şubat ayının sonunda tanıtılacağı ve mart ayında satışa sunulacağına dair haberleri boşa çıkarıyor. The Investor, çalışmaların “sil baştan” başlamasının ardından G7’nin tanıtımının nisan ayına sarkabileceğini belirtiyor. The Korea Herald sitesinin haberinde ise yeni tanıtım tarihinin Çin Yeni Yılı sırasında duyurulabileceği belirtiliyor. Bu dönem 16 Şubat’tan başlayarak 15 günlük bir süreci kapsıyor.

G7 için yapılmış çalışmaların çöpe atılmasının ve sürecin yeniden başlamasının nedeninin ise telefon için “güçlü bir satış noktasının bulunamaması” olduğu söyleniyor. Ancak henüz bütün bunların birer spekülasyondan fazlası olmadığını unutmamak gerekiyor.

Daha önce gelen haberler, G7 ve G6 arasında pek bir fark bulunmadığını gösteriyor. Daha ince ekran çerçeveleri ve yüz tanıma özelliği, G7’de sunulacak yenilikler arasında öne çıkıyor. LG’nin yeni akıllı telefonunu 2018 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2018) tanıtılacak Samsung Galaxy S9’a karşı daha güçlü kılmak için telefonu sil baştan tasarlamayı seçmiş olabileceği belirtiliyor.

LG daha önce geleneksel çıkış takvimini değiştireceğini duyurmuştu. Ancak bu değişikliklerin hemen yürürlüğe girip girmeyeceği henüz bilinmiyor. Güney Koreli şirketin süreci V30 ile başlatabileceği de söylentiler arasında yer alıyor.

Yeni telefon LG G7 adını taşımayabilir

LG G7 ismi de henüz kesinleşmeyen konular arasında yer alıyor. LG amiral gemisi telefonları için farklı isim seçeneklerini değerlendireceğini daha önce açıklamıştı. Bu konudaki en somut ve doğru haberleri almak için MWC 2018’i beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER