Teknoloji

LG G6 “arkadaşlar” ile gelmeyecek, LG modüler tasarımdan vazgeçiyor

lg g6
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg g6LG’nin ana vatanı Güney Kore’de yayınlanan bir habere göre, LG’nin gelecek nesil amiral gemisi akılllı telefonu, namı-ı diğer LG G6 herhangi bir “arkadaşa” sahip olmayacak. “Arkadaş” kelimesinden kastımız, LG G5 ile birlikte opsiyonel olarak sunulan modüler aksesuarlar.

Her ne kadar LG, bu aksesuarlara büyük umut bağlamış olsa da, insanlar bu aksesuarları o kadar da çekici bulmadı. Sahip oldukları akıllı telefonun en iyi özellikleriyle yetinmeyi tercih eden tüketiciler, pahalı aksesuarlarla bunun daha da üstüne eklemeyi çok da çekici bulmadılar.

G5, büyük umutlar bağlanmış olmasına rağmen, Güney Koreli şirketin en başarılı akıllı telefon modellerin bir tanesi olmadı. Her yeni aksesuarın bağlanması sırasında pilin de yerinden çıkarılıp yeniden takılması gerekliliği bu modüler sistemin istenen başarıya ulaşmasını engellemiş olabilir. Motorola da benzer şekilde modüler aksesuarları deniyor, ancak şirketin modülarite uygulaması biraz daha farklı ve pratik görünüyor. Her ne olursa olsun, pazara baktığımızda insanlar modüler aksesuarlarla o kadar da ilgilenmiyor gibi görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: LG G5 İncelemesi

LG G6 ile ilgilenen yeni yöneticiler

Aslında LG, V20 ile birlikte daha şimdiden modüler yaklaşımdan vazgeçmişti. Ancak G5’in devamı niteliğinde olacak LG G6’da bu anlayışın terk edilecek olması daha büyük anlam taşıyor. Sektördeki farklı kaynaklardan konuyla ilgili olarak yapılan yorumlara göre, G5’in geliştirilme çalışmalarından sorumlu olan bazı yöneticiler değiştirildi, bu da şirketin geçmişteki hataları yeniden tekrarlamak istemediği şeklinde yorumlanıyor.

LG G6’nın önümüzde ilkbaharda mağazalardaki yerini alması bekleniyor. Bu telefonun daha önce hiçbir LG telefonunda görülmemiş teknik özelliklere sahip olacağı da söyleniyor. LG ise şu an için bu söylentilerin hiçbirisini doğrulamıyor.

İLGİLİ HABERLER