Teknoloji

LG bir yıllık G6 modelini de LG G6 ThinQ olarak adlandırıyor

lg g6 thinq
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
lg g6 thinq
LG Kanada, çıkışının üstünden bir yılı aşkın zaman geçmiş LG G6, LG G6 ThinQ adıyla güncelledi

LG G6 ThinQ şeklindeki bir tanıma LG Kanada web sitesinde rastlandı. Görünüşe göre LG, bir yaşını aşmış 2017 model amiral gemisine de yapay zekâ özellikleri kazandırıyor.

LG’nin akıllı telefonları rekabette biraz geride kalıyor gibi görünüyor. Rakiplere bakıldığında, hem özellik hem de tasarım bakımından geriden geliyor. Öte yandan ilgi çekme bakımından da rakiplerinin gerisinde kalıyor.

LG, bu yılın başından itibaren çıkardığı telefonlarda, yapay zekânın katkısını belirtmek amacıyla “ThinQ” markasını kullanıyor. LG V30S ve LG G7 gibi modeller de ThinQ takısıyla birlikte çıkarılmıştı.

İlginçtir ki, LG bu isimlendirme stratejisini geriye dönük biçimde işletiyor. LG Kanada, bir yaşını aşmış LG G6 modelini LG G6 ThinQ olarak adlandıracağını duyurdu. Aslında bu değişiklik LG Kanada’nın Fransızca web sitesine veya LG Amerika sitelerine yansıtılmadı. Aynı zamanda LG Türkiye’nin web sitesinde de LG G6’ya dönük böyle bir isimlendirmenin yapılmadığını görüyoruz.

“ThinQ”, yukarıda da kısaca değindiğimiz gibi, LG’nin yapay zekâ ve akıllı özelliklerini nitelendiriyor. 2012 yılından beri LG’nin buzdolabı veya TV gibi beyaz eşyalarında gördüğümüz bu özellikler, yılın başından itibaren ThinQ olarak adlandırılmaya başlanmıştı.

LG G6’ya ThinQ markasının eklenmesi, muhtemelen bu telefona gelecek yazılım güncellemesiyle birlikte yapay zekâ destekli akıllı özelliklerinin kazandırılmasının bir sonucu olacaktır. Kanada’da başlayan bu stratejinin diğer ülkelere yayılıp yayılmayacağını zamanla göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER