Teknoloji

MWC 2016’da beklenen LG G5 modüler görünümlü bir telefon olabilir

lg-g5-sizinti-150116

Bundan birkaç gün önce LG, 21 Şubatta Barselona’da, Mobil Dünya Kongresi kapsamında planladığı “Play Begins” etkinliğinin davetiyelerini göndermeye başlamıştı. Bu etkinliğin amiral gemisi telefonla, muhtemelen LG G5 ile ilgili olduğuna inanılıyordu.

Son olarak LG’nin MWC 2016 kapsamında tanıtacağı tahmin edilen yeni telefonla ilgili bazı taslak çizimler ortaya çıktı. Fotoğraflarda bizi ilginç görünümlü, modüler cihaz benzeri, pilin kaydırılarak çıkarılıp takılmasını sağlayan çıkarılabilir bir alt kapağa sahip telefon karşılıyor.

LG, kullanıcıların pili değiştirebilmelerine önem veriyor ve yeni telefonun tasarımını da bunu ön planda tutuyor. Geçtiğimiz yıllardaki gibi, arka kapağın tamamının yerinden çıkarılması yerine, biraz da tek parça telefon görünümünde, daha fazla sağlamlık hissi veren yeni bir tasarım tercih edilebilir gibi görünüyor.

LG G5’in selefleri gibi kavisli bir arka düzlem yerine düz bir tasarıma sahip olacağı da iddia ediliyor. Bu, onu önceki modellerden daha ince yapacaktır.

CNET Korea sitesi paylaşılan bu fotoğrafları çeşitli teknik özellik ipuçlarıyla besliyor. Sitenin belirttiğine göre telefonda Snapdragon 820 yongaset, 4 GB RAM, biri 5.3 inç, 2560 x 1440 piksel olacak şekilde iki adet ekran LG G5’te yer alacak.

Görünüşe göre, LG yeni telefonu G5’te de geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Türkiye’de de piyasaya sunulan LG V10’dakine benzer şekilde çift ekran tasarımına yer verilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: LG V10 Ön İnceleme

LG’nin yeni Android telefonunun beklendiği MWC 2016’ya kadar bu telefonla ilgili yeni dedikodular, sızıntılar görebiliriz.

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER