Teknoloji

LG G5’e Android 8 Oreo güncellemesi gelecek

lg g6
lg g5 android 8 oreo
LG G5

LG, yazılım güncellemeleri konusunda daha atik ve istekli davranacağının sözünü vermiş, hatta bunun için özel bir merkez de açmıştı. LG Türkiye’den gelen açıklamaya göre, bu çalışmaların doğrultusunda çıkışının üstünden neredeyse 2.5 yıl geçmiş olan LG G5 de Android 8 Oreo güncellemesini alacak.

LG’nin belirttiğine göre, Oreo sürümüyle birlikte Google, daha kullanışlı bir akıllı telefon deneyimi sağlayacak bazı özellikler sunuyor. Yapılan geliştirmelerle uygulama ve pil performansında ilerlemeler kaydediliyor.

LG, yazılım güncellemelerini en kısa sürede gerçekleştirmelerini sağlamak için Güney Kore’de hayata geçirdiği Yazılım Güncelleme Merkezi sayesinde kullanıcılara düzenli ve tutarlı yazılım güncellemeleri sunulduğuna dikkat çekiyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan LG Electronics Türkiye Mobil İletişim Direktörü Junguk Yoon, “LG yalnızca tüm fiyat aralığında harika akıllı telefonlar sunmakla kalmıyor, aynı zamanda kullanıcıların düzenli olarak güncellenen bir akıllı telefona sahip olmasını, böylece en son işletim sistemi ve kullanışlı özellikleri kullanmasını sağlıyor. LG olarak satış sonrası desteğe her zaman en önem verdiğimiz şeylerin başında geliyor. Bu nedenle müşterilerimizin ihtiyaçlarını her zaman ön planda tutmaya devam edeceğiz.” dedi.

Android 9 Pie‘ın final sürümünün çıktığı bir zamanda hâlâ Oreo güncellemelerini konuşuyor olmak bir hayli ilginç sayılır. Ancak söz konusu Android gibi dağınık bir ekosistem olunca, bunu çok da şaşırtıcı karşılamamak gerekiyor. Öyle ki, Android telefonlarının genellikle çıktıktan bir ya da bir buçuk yıl sonra unutulduğu bir ortamda, LG‘nin iki buçuk yaşına basmış bir Android telefonuna, LG G5‘e Oreo güncellemesini getirecek olmasını takdire şayan olarak nitelendirebiliriz.

İLGİLİ HABERLER