Teknoloji

LG G2’nin Seul’deki tanıtım etkinliğinde 20 kişi yaralandı

Geçtiğimiz hafta New York’ta düzenlediği etkinlikle yeni gözde Android telefonu G2’nin küresel tanıtımını gerçekleştiren LG, tanıtım faaliyetlerini ana vatanı Güney Kore’de sürdürdü. Bu amaçla ülkenin başkenti Seul’de düzenlenen etkinlikte 100 adet ücretsiz LG G2 dağıtma kararı alan şirketin bu telefonların dağıtımında uyguladığı yöntem ise 20 kişinin yaralanmasına ve LG’nin Güney Kore’de düzenleyeceği diğer tanıtım etkinliklerinin iptaline neden oldu.

lg-g2-resmi-070813

”G Bulutta” adını taşıyan etkinlikte akıllı telefonun kazanılmasını sağlayacak kuponlar balonlara tutuşturulup havaya bırakılırken, katılımcıların bu balonları kendi yöntemleriyle indirmesi istendi. Ancak katılımcıların amaçlarını gerçekleştirmek için kullandıkları araçlar bazı katılımcıların yaralanmasına neden oldu. LG G2 kazandıracak balonları indirmek için kimi katılımcıların mızrak benzeri cisimler kullandığı görülürken, bazı katılımcıların da havalı tüfekler kullandığı ifade edildi.

Ücretsiz LG G2 dağıtımı için düzenlenen etkinlikte toplam 20 kişi yaralanırken, şirket yaralıların tüm tedavi masraflarını üstleneceğini açıkladı. Yaralılara ek olarak, kuponların tutuşturulduğu balonların büyük bir kısmının fazla vakit geçmeden gözden kaybolması da etkinliği fiyaskoya dönüştüren bir diğer neden olarak gösterildi.

İlgili >> Android Beat, The Korea Times

İLGİLİ HABERLER