Teknoloji

LG G Pro serisini sonlandırmaya hazırlanıyor

lg-g-pro-2-130214

En büyük rakibi Samsung ile karşılaştırıldığı zaman, LG’nin mobil birim bilançosu oldukça etkileyici gözüküyor. Ancak bu durum LG’nin bir yeniden yapılanmaya gitmesini ve elindeki kaynakları popüler ürünlerine yönlendirmesini engellemiyor. Ancak şirketin aldığı bu karar, zamanında çok sevilen bazı modellerin de artık üretilmeyeceği anlamına geliyor. Gelen haberlere göre, Güney Koreli şirket G Pro serisinin üretimini sonlandırmaya hazırlanıyor.

Başlangıçta Optimus G Pro olarak adlandırılan modelini daha sonra sadece G Pro olarak isimlendirmeyi tercih eden şirket, bu cihazlarıyla müşterilerine üst sınıf özellikleri Optimus G serisine göre daha uygun bir fiyatla ulaştırmıştı. Ancak G ve G Pro serisi arasındaki çizgilerin giderek daha belirsiz hâle gelmesiyle birlikte kullanıcıların ilgisinin G serisine kayması G Pro’nun da sonunu hazırlamışa benziyor. LG G Pro’nun 5.9 inç ekranına karşı LG G3’ün 5.5 inç bir ekrana sahip olması iki seri arsındaki farkın giderek azaldığının somut bir göstergesi olarak dikkat çekiyor.

Şirketin aldığı iddia edilen bu kararın ardından LG’nin 2015 Mobil Dünya Kongresi’nde G Pro 3’ü tanıtmak yerine yılın ortasında duyuracağı LG G4’e odaklanması bekleniyor. LG G3’ün piyasa standartlarını yeniden belirleme konusundaki başarısı göz önüne alınınca, popüler seriye odaklanmak LG için daha anlamlı ve mantıklı bir karar olduğu izlenimi veriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER