Teknoloji

LG G Pro 2’nin kamerası optik görüntü sabitleme sistemine sahip olacak

LG, optik görüntü sabitleme sistemine (OIS) sahip kameranın bu ay duyurulması beklenen LG G Pro 2 modelinde yer alacağını duyurdu. 13 megapiksel kamera böylelikle elin titremesi veya ani hareket gibi durumlarda bile düzgün fotoğraf ve video çekimine imkan tanıyacak.

lg-optimus-g-pro-inceleme-00021

OIS kameralar daha önce Nokia 808 PureView, Lumia 920, Lumia 1020, LG G2 gibi cihazlarda karşımıza çıkmıştı. Son zamanlarda üst sınıf akıllı telefonlarda da bu özelliğin kameralarda daha fazla kullanıldığını görüyoruz. Samsung’un da Mobil Dünya Kongresi zamanında tanıtacağı iddia edilen Galaxy S5’te bu özelliğe yer verileceği iddia ediliyor.

LG’nin Güney Kore sitesinde OIS kamera teknolojisinin LG G2’den sonra, ay sonundaki Mobil Dünya Kongresi zamanında çıkması beklenen G Pro 2’de de yer alacağı belirtiliyor.

OIS teknolojisi kamera lensinin efektif şekilde hareket etmesini, böylelikle kullanıcı cihazı salladığında veya hareket ettirdiğinde meydana gelen hareketin tersi bir hareketin sağlanarak lensin sabit şekilde görüntü yakalamasını mümkün kılıyor. Ayrıca OIS sayesinde diyafram açıklığının yüksek olduğu çekimler sırasında bulanıklıkların da önüne geçilebiliyor.

LG G Pro 2’nin OIS kamerasının aynı zamanda yavaş çekimde HD video kaydı, 3840 x 2160 çözünürlükte 20 karelik burst çekim gibi özelliklere de sahip olacağı belirtiliyor. 6 inç Full HD ekran, dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 işlemci, 3 GB RAM, Android 4.4 KitKat ve LTE Advanced de diğer teknik özellikler arasında olacak gibi görünüyor.

İlgili >> LG

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER