Manşetler

LG bu sefer yakında tanıtacağı G4’ün ekranına dikkat çekiyor

lg-g4-ips-quantum-ekran-160415Yaklaşık iki hafta sonra LG G4 ile ilgili her şeyi öğrenmiş olacağız. Güney Koreli üretici o zamana kadar ufak bilgi kırıntılarıyla LG G4’e olan merak ve ilgiyi en yüksek seviyeye çıkarmaya çalışıyor. Daha önce kamera ve kullanıcı arayüzü ile ilgili bazı ipuçlarını paylaşan LG şimdi de G4’ün ekranına, özellikle de kalitesine dikkat çekiyor.

“QHD ekranların hepsinin aynı mı olduğunu düşünüyorsunuz?” diye soruyor LG. Tabii ki, aynı değil. IPS LCD, OLED gibi farklı türler var ve bunların hepsi aynı kaliteyi sunmuyor. LG de buna dikkat çekiyor, G4’ün ekranını “Quantum Display” olarak adlandırıyor. Şu an için bu ekran hakkında fazla şey bilmiyoruz, ancak LG’nin söylediğine göre G4’ün ekranı yüzde 25 daha parlak ve yüzde 20 daha geniş renk yelpazesine sahip olacak.

Bu arada bir de kavisli ve düz ekranlar var. LG, G4’ün ekranının kavisli olacağını açık şekilde söylemiyor, ancak bazı yan kesit fotoğraflara bakıldığında hafif kavisli yapı var gibi görünüyor. Tabii ki, G4’ün LG G Flex 2 kadar kavisli bir yapı taşıması söz konusu değil, ancak bazı açılardan bakıldığında hafif kavislilik fark edilebiliyor. Tabii ki, bu durum bir göz yanılmasından da ibaret olabilir. En iyisi lansman toplantısında LG G4’ü elimize alıp yakından inceleyerek karar vermemizde fayda var.

lg-g4-kavisli-ekran-kesit-160415-2 lg-g4-kavisli-ekran-kesit-160415-1

LG, G4’ün ekranının 5.5 inç QHD panel olacağını çoktan açıklamıştı. Bu nedenle ekranla ilgili ipuçları içinde bu bilginin geçmesi çok sürpriz sayılmaz. Telefonun arka kamerasının 16 megapiksel sensöre ve f/1.8 diyafram açıklığı değerine sahip olduğunu da öğrenmiştik.

Daha önce olduğu gibi bu yayınlanan son tanıtıcı videoda deri yüzeyle sonlanıyor. LG G4’ün yayınlanan görsellerinde ve tanıtımlarında, hatta resmi davetiyelerinde bile G4’ün arka yüzünün deri olacağının ipuçları veriliyordu. Söz konusu derinin Samsung’un telefonlarındaki gibi suni deri mi, yoksa gerçek deri mi olduğu bilinmiyor, ancak gerçek deri daha mantıklı gibi görünüyor. Böylelikle LG G4 daha pahalı ve lüks havası kazanmış olacak, hedef kitlesinin beklentilerini daha iyi şekilde karşılayabilecek. Bu arada G4’ün deri yanında plastik arka kapaklı seçeneğinin de bulunacağı söyleniyor.

LG G4 28 ve 29 Nisan tarihlerinde düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacak. 29 Nisanda İstanbul’da da küresel lansmanların bir ayağı gerçekleştirilecek ve biz de orada olacağız.

İLGİLİ HABERLER