Teknoloji

LG G4’ün kamerası Samsung Galaxy S6’nın kamerası ile aynı çözünürlüğe sahip olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg-innotek-kamera-090415

LG, 29 Nisanda gerçekleştireceği etkinlik öncesinde yeni amiral gemisi telefonu G4’ün özelliklerini birer birer açıklamaya devam ediyor. Bu hafta G4’ün kamerasına dair özellikleri paylaşmaya odaklanan şirket, akıllı telefonun f/1.8 diyafram aralığına sahip bir lens ile geleceğini açıklamıştı.

LG’nin bileşen üreten birimi LG Innotek, G4’ün 16 megapiksellik kamera sensörünün duyurusunu gerçekleştirdi. 2013’te piyasaya sürdüğü G2’den bu yana ilk kez kamerayı geliştiren LG, yeni akıllı telefonunun kamerasında daha hızlı bir lens kullanarak performansı da artırmayı hedefliyor.

LG Innotek’ten yapılan açıklamada, gelişmiş kamera aralığı sayesinde yeni görüntüleme modülünün eskisine kıyasla yüzde 80 daha fazla ışık alacağı belirtildi. Söz konusu yeni görüntüleme modülünün LG G4’te kamera çözünürlüğünün yükselmesini sağladığı düşünülüyor.

LG’nin yeni amiral gemisinin önünde de 8 megapiksel bir kamera bulunacak. Şirket tarafından paylaşılan rakamsal değerlere bakıldığında, LG G4’te görüntüleme üzerine fazlasıyla odaklanılacağı anlaşılıyor.

İLGİLİ HABERLER