Teknoloji

LG Boot2Gecko mobil işletim sistemi projesinde Mozilla ile işbirliği yapacak

Mobil Dünya Kongresi LG açısından oldukça bereketli geçecek gibi görünüyor. Optimus 4X HD, Optimus Vu, Optimus 3D Cube ve Optimus 3D Max gibi cihazları şimdiden duyuran LG’nin mobil işletim sistemi tarafında da Mozilla ile işbirliğini duyuracağı söyleniyor.

Mozilla’nın MWC’de Boot2Gecko web tabanlı mobil işletim sistemi projesinde birlikte çalışacağı ortağı açıklayacağını birkaç gün önce yazmıştık. Bu gizli ortağın LG olduğu iddia ediliyor. Mozilla ve LG arasındaki ortaklığın nasıl ilerleyeceği hususunda bir tahminde bulunmak henüz zor. Belki LG orta veya uzun vadede Boot2Gecko destekli cihazlar çıkartabilir. Ya da LG Mozilla Vakfı’na sadece donanım desteği sunmakla yetinecektir.

Boot2Gecko işletim sisteminin en önemli özelliği hem JavaScript hem de HTML5’e izin veren Web API setlerini desteklemesi ve bu API’ların hem akıllı telefon hem de bilgisayar donanımıyla düzgün bir şekilde çalışabilmesi. Boot2Gecko şimdiye kadar açık olduğunu iddia eden tüm işletim sistemlerinden daha açık olacak, herhangi bir web tarayıcısı içinde çalışabilecek. ANalistler bu sistemin Google’ın Chrome’una benzediğini ifade ediyor, ancak daha alt bir teknolojiyle.

Eğer dedikodu gerçeğe dönüşürse, LG ve Mozilla arasındaki Boot2Gecko iş ortaklığının detaylarını gelecek hafta öğreneceğiz.

İlgili – ExtremeTech

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER