Teknoloji

LG telefon sahipleri dikkat; işte yakında gelecek UX 9.0 kullanıcı arayüzü

lg ux 9.0 android

LG’nin akıllı telefonlarını beğenenler azımsanmayacak sayıda, ancak söz konusu cihazlarının yazılımı olduğunda aynı yorumu yapmak pek kolay değil. LG, yeni Android arayüzüyle yapmayı planladığı değişikliklerle birlikte bu durumu değiştirmeyi hedefliyor. LG UX 9.0 arayüzünün gösterimi bir video ile gerçekleştirildi.

Videodan anladığımız kadarıyla, mevcut UX 8.0 kullanıcı arayüzüne göre büyük değişiklikler yolda. Aynı zamanda LG’nin Samsung One UI 2.0 ve MIUI kullanıcı arayüzlerinden de bazı noktalarda ilham aldığını görüyoruz. Bu da genel olarak kötü sayılmaz.

UX 9.0 ile birlikte yeni ikonlar, daha iyi bir Bildirim Merkezi, epey fazla şekilde istenen sistem geneli koyu mod, daha düzgün bir Galeri uygulaması, yenilenmiş Telefon uygulaması geliyor. Dikkat çeken en önemli noktalardan bir tanesi, kontroller ve ikonların ekranın alt yarısına yerleştirilmesi. Böylelikle tek elle kullanım daha kolay olacaktır. One UI’ın en son versiyonunda gördüğümüz bir numara da en son LG kullanıcı arayüzü versiyonunda var. Bu nedenle doğal olarak çeşitli karşılaştırmaların yapıldığını da göreceğiz.

LG Dialer uygulamasının bölümleri ekranın alt kısmına Numara Çevir, Arama Kayıtları, Kişiler ve Gruplar şeklinde sıralanmış. Bulunduğunuz bölüm de yeşil renkle ön plana çıkarılıyor. Saat uygulamasının bölümleri de; Alarm, Dünya Saati, Zamanlayıcı ve Kronometre şeklinde alt kenarda yer alıyor. Bu sefer bulunulan bölüm göstericisi mavi renkte geliyor. Hem Telefon hem de Saat uygulamalarının görünümü One UI’dakine benzer. LG kullanıcıları da buradaki unsurların Samsung kullanıcılarınınkine benzer olmasından rahatsız olmayacaklardır.

lg ux 9.0 android

LG bir kaç ay önce LG G8X üzerinde yeni kullanıcı arayüzünün bir versiyonunu göstermişti, ancak o sürüm hâlâ Android Pie tabanlıydı. UX 9.0’ın ise Android 10 ile birlikte cihazlara dağıtılacağını düşünüyoruz. Ön izleme programı daha önce Güney Kore’de duyurulmuştu, bu nedenle dağıtımlar da yurt dışında yıl bitmeden başlayabilir. Ancak doğal olarak, öncelikle şirketin ana vatanındaki kullanıcıların yeni arayüzü almasını bekliyoruz.

lg ux 9.0 android

Hangi telefonların Android 10 güncellemesinin yanı sıra UX 9.0’ı alacağıyla ilgili olarak ise LG henüz bir liste yayınlamadı. Ancak LG G8 ThinQ ve V50 ThinQ gibi cihazların da muhtemelen o listede yer alacağını bekliyoruz. Bu telefonlar gelecek yıl içinde, henüz belli olmayan bir zamanda güncellemeyi alacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER