Teknoloji

LG artan akıllı telefon satışlarıyla plazma TV’lerin oluşturduğu açığı kapatmayı başardı

lg akıllı telefon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg-logo-140214 (650 x 434)

Plazma TV’lerin ölümü 2014’ün son çeyreğinde LG’nin finansal performansını etkilese de, şirket için iyi geçen yıla gölge düşüremedi. Plazma TV işinin sonlandırılmasının getirdiği maliyetler nedeniyle Güney Koreli şirket, 2014’ün son çeyreğini 189 milyon dolar zararla kapattı. LG yılın genelini ise artan akıllı telefon satışları sayesinde 475 milyon dolar kârla tamamlamayı başardı.

LG 2014’te 59.1 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirdi. Böylelikle bir önceki yıla göre yüzde 24.3’lük bir artış kaydeden şirket, akıllı telefon satışlarından 14.3 milyar dolar gelir elde etti. Bu rakam şirketin 56 milyar dolarlık toplam gelirinin dörtte birine tekabül ediyor. Özellikle Kuzey Amerika pazarında gösterilen performans şirketin yüzünü güldürdü. LG’nin bu bölgeye yaptığı akıllı telefon sevkiyatı, yıllık bazda yüzde 78 oranında arttı. G2 ve G3 ile akıllı telefon pazarındaki saygınlığını artıran LG, 2015’e de G Flex 2’yi tanıtarak merhaba demişti.

Mobil dışındaki iş kollarına bakıldığında ise ev elektroniği ve klima birimlerinin gelirlerinin durağan seviyede olduğu görülüyor. Şirket bu pazarlardaki küresel ekonomideki belirsizlikten doğan durgunluğu aşmak için odak noktasını enerji verimliliğine çevirmeye hazırlanıyor. 18.3 milyar dolar gelir getiren ve televizyonları da barındıran ev eğlence birimi ise halen LG’nin en büyük faaliyet alanı olmayı sürdürüyor.

İLGİLİ HABERLER