Ulaşım

Lexus UX 300e ile elektrikli otomobillerin yarışına katılıyor

lexus ux 300e

Elektrikli otomobil pazarındaki rekabet, otomotiv sektörünün geleneksel oyuncularından gelen hamlelerle giderek daha ateşli bir hâle gelecek gibi görünüyor. Bu gruba son olarak Lexus da katıldı. Lexus, UX 300e adını verdiği ve geniş ölçekli şekilde üreteceği ilk otomobili gözler önüne çıkardı.

UX 300e’nin dış tasarımı tanıdık olsa da, motor kaputunun altında ciddi değişiklikler gerçekleştirilmiş. Otomobilin benzinli motorunun yerini 201 hp güç üretebilen elektrikli motor ve 54.3 kWh kapasiteye sahip batarya alıyor.

Batarya kapasitesi pek yüksek görünmese de; Lexus’un iddiasına göre, NEDC testleri otomobilin dolu bir bataryayla 400 kilometre yol gidebileceğini gösteriyor. WLTP testlerinde maksimum menzilin düşebileceği belirtilse de, UX 300e dolu bataryayla hatırı sayılır bir mesafe katedebileceğe benziyor.

Lexus UX 300e ilk olarak Çin’de satışa sunulacak

Dışarıdan bakıldığında UX 300e’nin elektrikli bir otomobil olduğunu gösteren çok fazla işaret bulunmuyor. Aerodinamik lastikler ve pürüzsüz alt kaplama, yapılan en somut fiziksel değişiklikler olarak öne çıkıyor. Fark edilmesini kolaylaştırmak adına yapay bir motor sesi çıkaran UX 300e, ince ayarlanmış darbe emiciler taşıyor.

UX 300e ilk olarak önümüzdeki yıl Çin’de satışa sunulacak. 2021’de ise otomobil Avrupa’da yollara çıkacak. UX 300e’nin ABD’de piyasaya sürülmesi ise planlanmıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER