Teknoloji

Lenovo’nun ilk Windows Phone cihazı bu yıl geliyor

lenovo-windows-phone-180315

Lenovo en sonunda Windows ile çalışan bir akıllı telefon çıkarıyor. Microsoft Çinli devi bugün Çin’in Shenzhen şehrinde düzenlenen WinHEC konferansında yeni iş ortağı olarak açıkladı. CNBC’nin haberine göre, Lenovo’nun yeni Windows telefonları yılın ilerleyen aylarında China Mobile tarafından dağıtılacak.

Lenovo’nun telefonlarının Microsoft’un mevcut mobil işletim sistemi Windows Phone ile mi, yoksa yaz aylarında çıkacak ve PC, tablet, akıllı telefonlarda çalışabilecek Windows 10 ile mi yüklü olarak geleceği henüz tam olarak bilinmiyor. Ancak etkinlikte gösterilen bir sunum sayfası ilk seçeneğin gerçekleşebileceğini, Lenovo’nun bir Windows Phone cihazı çıkaracağını gösteriyor. Windows 10’un çıkışının gerçekleşeceği dönemde bir Windows Phone cihazı çıkarmak tüketicilerin kafasını karıştırabilir.

Microsoft Lenovo’nun yanı sıra Xiaomi ile de işbirliğine gidiyor. Seçilmiş bir Xiaomi Mi 4 kullanıcı grubu Windows 10’u cihazlarında test edebilecek. Ancak bu durum Xiaomi’nin tüketiciler için bir Windows cihazı çıkarmaya hazır olduğu anlamına gelmiyor.

Xiaomi’nin gerçek bir Windows telefonu üretmesi sürpriz olabilir. Şirketin kullanıcılarına çeşitli yazılımlar ve servisler çoğunlukla Android’in özelleştirilmiş bir versiyonu aracılığıyla sunuluyor. Eğer Windows 10’un mobil versiyonu da Windows Phone cihazlarında olduğu gibi bir deneyim sunarsa, Xiaomi’nin hareket edeceği çok fazla alan olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER